DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, seçmenin, 7 Haziran'da ülkeyi dikta bir rejime götürmek isteyenlere 'dur' dediğini söyledi.

Siyasi iktidarın, 17 aydır ülkede paralel yapı yalanıyla toplumda korku imparatorluğu oluşturduğunu belirten Çakmak, bu süreçte sınıfta kalan kurumların başında ise gücün karşısında boyun eğen bağımsız yargının olduğunu kaydetti.

'ÜLKEMİZ 17 AYDIR KUZEY KORELEŞTİ'

AK Parti iktidarının birinci kırılma noktasının 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olduğunu belirten Çakmak, ikinci kırılmasının ise 7 Haziran seçimlerinde aldığı seçim sonucu olduğunu ifade etti. 7 Haziran'da seçmenin demokratik cumhuriyetten dikta rejime geçişe izin vermediğini belirten Çakmak, "Ülkemiz son 17 ay içinde hayata geçirilen antidemokratik yasalarla başta Avrupa Birliği(AB) kriterleri ve dünyadan koparılmıştır. Siyasi iktidar, kin, nefret, intikam siyaseti uygulama uğruna bilinçli bir şekilde ülkeyi Ortadoğu'daki beşinci sınıf sözde demokrasiye sahip Baas Tipi rejimleri dönüştürmüştür. Ülkemiz 17 aydır Kuzey Koreleşmiştir. Kuvvetler ayrılığı yok edilerek yasama ve yargı yürütmenin kontrolüne girmiştir. HSYK siyasi iktidarın kontrolüne girmiştir. Sulh ceza hakimlikleri 'üstünlerin hukukunun sopası' haline gelmiştir. Seçmen hiç bir partiye tek başına iktidar olma şansı vermedi. Ülke sorunlarını ortak aklı işleterek uzlaşarak çözün dedi. Şimdi uzlaşı ve devletin dumura uğrayan kurum ve değerlerinin restorasyon zamanı." diye konuştu.