Çalık, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla AA Malatya Bürosu'nu ziyaret etti. Ziyarette, Fransa'da haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çalık, İslam dininin barış, hoşgörü, kardeşlik dini olduğunu vurguladı. Çalık, "Biz terörle, katliamla asla ve asla, uzaktan yakından alakası olmayan bir dinin mensubuyuz ancak tüm dünyada İslam dininin korkulacak bir din haline getirilmesi için gösterilen çabayı herkesin iyi görmesi gerekir" ifadesini kullan.  
Tüm Müslümanların, İslam dünyasının islamofobi konusunda birbirine gereken desteği vermesi gerektiğini kaydeden Çalık, "Ortadoğu'nun yaşadığı kriz gün gibi ortadayken, bizim özellikle Müslümanların birbirine kırdırıldığı bir dönemde, savaşların, katliamların yapıldığı, yaptırıldığı bir dönemde bizim, özellikle Müslüman coğrafyasının birbirimizin yanında çok sıkı durmamız gerekir. Paris'te yaşanan bu tavrı ve tarzı şiddetle kınıyorum" diye konuştu. 

İslamofobinin yaygın hale getirilmesi için ciddi bir çaba olduğunu belirten Çalık, bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. 

Dünyadaki tüm semavi dinlerin birbirine saygı gösterdiği bir atmosferin var olmasını istediklerini kaydeden Çalık, şöyle devam etti:

 "Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu, bizim geldiğimiz topraklar, Kudüs 3 semavi dinin bir arada bulunduğu topraklarda herkesin birbirine saygı göstereceği ortamın olması gerekir. İslam coğrafyasında dolaştığınız zaman her dinin kendi ibadetlerini yapma imkanları sunuluyor insanlara ama buna rağmen, diğer taraftan dönüp baktığımızda son zamanlarda özelikle bilinçli bir şekilde İslam dinine, Müslümanlara karşı çok ciddi manada bir karalama kampanyası, İslam ile terörü sürekli yan yana getirme, özellikle 11 Eylül saldırısından sonra gündeme gelen hadiselere hepimizin çok ciddi dikkat etmesi gerekir. Paris'te yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İnşallah bu hadiseler, ölümler bir daha olmaz. Vefat edenlere Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum."