Ak Parti'ye yönelik sert eleştiriyle gündemden düşmeyen, geçen ağustos ayında da “Tarım Bakanı fındık üreticisine ihanet etmiştir” dediği için MHP’den ihraç edilen Cemal Enginyurt, siyasi kariyerine Demokrat Parti’de devam edecek. Böylelikle Demokrat Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı ikiye yükselmiş olacak.

Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bugün TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıktı. Enginyurt, “Demokrat Parti’ye geçmeye karar verdim. Milletimize de TBMM’ye de hayırlı olmasını diliyorum” diyen Enginyurt, Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü adlı şiirinden bir bölümü okudu:

Sakarya; saf çocuğu, masum Anadolu’nun / Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun! / Sen ve ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız/ Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız! / Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader / Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider! Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz / Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz! / Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya / Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!

SOSYAL MEDYADAN DA DUYURDU

Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yeter söz milletin. Demokrat Parti çatısı altında milletin yürüyüşünü başlatıyoruz. Bizimle yol yürümek isteyen bütün dostlarımızı Demokrat Parti çatısı altına bekliyorum." ifadelerini kullandı