Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör olayını kınadı.
 Gazetecilerin toplumda meydana gelen tüm olaylara karşı duyarlılık gösterdiğini ve insani olarak terörün her türlüsüne karşı olduğunu bildiren ÇGC Yönetim Kurulu açıklamasında, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor şartlardan bir an önce kurtulması dileğinde bulundu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin gazetecilikten öte vicdani hassasiyetinden ötürü insanların ölümüne sessiz kalamayacağı kaydedilen açıklamada, Ortadoğu’daki kaos ortamının ülkemize yayılmaması için Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri göreve çağırdı.
 Suruç’ta meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 28 kişinin hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin de yaralandığı saldırının hiçbir açıklamasının olamayacağının vurgulandığı açıklamada, terörün her türlüsünün lanetlenmesi gerektiği belirtildi.

ÇGC Yönetimi açıklamasında, “Ortadoğu’yu sarmalayan kan ve gözyaşı en çok ülkemizi sıkıntıya sokuyor. Suriyelilere kol kanat gererken ülkemizin güvenliğinin büyük risk altına alındığı bundan önceki terör olaylarında olduğu gibi Suruç’taki son saldırı nedeniyle de açıkça ortaya serilmiştir. Ülkemizde daha çok acı yaşanmaması, insanlarımızın katledilmemesi adına siyasi parti liderlerinin bu konu üzerinde hassasiyetle durması ve aynı masa etrafında çözüm yolları araması şarttır.” ifadelerine yer verildi.