Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, işsizliğin en fazla olduğu iller arasında yer alan Adana’da gerçek işsizlik oranının yüzde 20’yi geçtiğini kaydetti.

Hem Türkiye’nin hem kentin gerçek gündeminin yoksulluk ve işsizlik olduğunu vurgulayan Bulut, işsizlik gerçeğine karşılık sanayicilerin kalifiye eleman bulamadığını belirterek, sanayicilerle genç işsizleri buluşturmak için “Genç İşsizler Kurultayı” düzenleyeceklerini söyledi.

Bulut yaptığı açıklamada AKP’nin uyguladığı ekonomi politikalarıyla kendine yandaş elit bir kesim oluşturduğunu, emekçileri ise yoksullaştırdığını vurguladı. İşsizlik oranının AKP döneminde katlanarak arttığına dikkati çeken Bulut, özellikle genç işsiz sayısındaki artışın toplum yapısına zarar verecek duruma geldiğini ifade etti.

Adana’nın işsizliğin en fazla olduğu iller arasında yer aldığını hatırlatan Bulut, kentteki gerçek işsizlik oranının yüzde 20’yi geçtiğini aktardı. İşsizlik sorununun Suriyeli göçmenlerle birlikte katlanarak arttığını vurgulayan Bulut, bu gerçekliğe karşılık kentteki sanayicilerin kalifiye eleman bulmakta zorluk çektiğini anlattı.
İşsiz gençlerle, eleman arayan sanayicileri buluşturmak istediklerini ifade eden Bulut, bunun için “Genç İşsizler Kurultayı” düzenleyeceklerini kaydetti. Sanayicilerin ihtiyacı olan niteliklere sahip olmayan işsiz gençlerin eğitimi için de köprü görevi göreceklerini vurgulayan Bulut, “Yapay gündemlerle perdelenen işsizlik sorunu sosyal yapıyı da zedeliyor. Bir nebze de olsa bu sorunun azalması için CHP olarak sorumluluk alacağız.” diye konuştu.