CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı, elektrik dağıtım şirketleri tarafından vatandaşlardan çeşitli isimler altında tahsil edilen bedellerin geri alınması için çalışma başlattı. Bunun için dilekçe örnekleri hazırlayan ilçe yönetimi, vatandaşları itirazda bulunmaya davet etti.

Yapacakları eylemle ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, 6 Şubat’ta CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım önünde toplanacaklarını bildirdi. Tüm partilileri ve vatandaşları itiraz etmeye davet eden Kumbul, kısa süre önce yüksek bedelli faturalara gösterdikleri tepkilerle sonuca ulaştıklarını sözlerine ekledi. Yaptıkları itiraz ve elde edilen sonuçlardan dolayı hükümetin rahatsız olduğunu ileri süren Kumbul, "Geçtiğimiz hafta hükümet, TBMM’ye bir yasa tasarısı sevk etti. Elektrik piyasası kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair hazırlanan bu tasarıda yer alan bir madde ile elektrik dağıtım şirketlerinin kayıp kaçak bedelinin abonelere yansıtılmasının yasal temelini oluşturuyor." ifadelerini kullandı. Bu yasa tasarısıyla Yargıtay tarafından haksız biçimde alındığı onanan kayıp-kaçak bedelinin yasal hale getirilmeye çalışıldığını belirten Kumbul, "Hükümet hazırladığı bu tasarı ile milletin değil, yandaşının hükümeti olduğunu bir kez daha göstermektedir. Hükümet, CLK’nın elde ettiği haksız kazancın koruyuculuğunu neden yapıyor? Yoksa bu paralar malum kanallarla, bilindik havuzlara mı akıyor? AKP Hükümeti neyin bekçiliğini yapıyor?"şeklinde konuştu. Tasarının yasalaşması durumunda ise Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını ifade etti.

İlçe başkanlığı tarafından yasal dayanaklarıyla birlikte vatandaşlara dağıtılmak üzere dilekçe örnekleri hazırlandı. Bu dilekçe örneklerinde kayıp-kaçak, perakende satış hizmet, sayaç okuma, iletim sistemleri kullanım ve dağıtım bedellerinin geri ödenmesi talep ediliyor. CHP Muratpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Altan Kızıltan ise alınan bedellerin hukuki yönden uygun olmadığı yönünde açıklamalarda bulundu.