CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, A Termik Santralindeki sorunları tekrar gündeme getirdi. Kahramanmaraş'ta birçok milletvekili varken, yalnızca Ali Öztunç'un azmi ve mücadelesi ise gözlerden kaçmıyor.

İŞTE ALİ ÖZTUNÇ'UN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Değerli Afşinli Elbistanlı hemşerilerim;

"A Termik Santralindeki bu görüntü hem memleketimize yakışmıyor hem de böylesine bir zehirlenmeyi Haketmiyoruz. Santralin filtre ile çalışması için uzun zamandır mücadele veriyoruz. 23 Ekim cuma günü konuya ilişkin açıklama yapacağımı duyurmuştum. Benim ve Afşin Elbistan halkının temiz hava isteği üzerine Çelikler Holding hemen harekete geçti. Önce Ankara’dan ajanslar arandı ardından santraldeki bazı işçiler arasında whatsupp grupları oluşturuldu. Bu gruplardan benimle ilgili sosyal medyada yazılar yazılması istendi. Amacımın işçi kardeşlerimizi işsiz bırakmak olmadığını herkes bilir. Kaldı ki A ya da B santralde işçilerimiz ne zaman sorun yaşasa bana ulaşmıştır ve bende onlara hep elimden geldiğince destek olmuşumdur. Sermaye ya da enerji düşmanlığımız da yok. Tek isteğimiz santral filtre ile çalışsın. Çünkü milletimiz temiz havada yaşamayı hakkediyor. Elbistanlı Afşinli hemşerilerim başka şehirlerdeki gibi temiz bir havada nefes alsınlar.

İşçi kazansın sermaye kazansın ama santralde de filtre olsun. Filtre takılana kadar iki baca çalışacak dendiği halde üçüncü baca çalıştırılmasın.( Bakanlık bu durumu tespit etti ve ceza da yazdı) Amacımız temiz hava temiz Afşin temiz Elbistan. Memleketini seven ve memleket aşkı İle çalışan bir milletvekili olarak 23 Ekim günü saat 15.00’te açıklamamı Elbistan’da ilçe başkanlığımız önündeki caddede yapacağım. Çok sayıda hemşerim , siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile yapacağımız açıklamaya sizleri de bekliyorum. Bir kez daha söylüyorum , santralde işçilerimiz çalışmalı, enerji üretilmeli ama bu filtreli santralde olmalı. Bu Santrale filtreleri taktırmak hepimizin görevidir. Çünkü hepimiz insanız."