CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Buradan açıkça ifade ediyorum ki CHP nereden gelirse gelsin ve yönü ne olursa olsun bütün darbelerin sonuna kadar karşısındadır" dedi.

Günaydın, partisinin Kahramanmaraş il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Mısır ordusunun, darbe yaparak ülkenin siyasal geleceğini iyiye ve doğruya götürme ihtimalinin olmadığını söyledi.

Mısır'da, dün geceden bu yana yaşanan olaylarda ölü sayısının 30'u geçtiğini hatırlatan Günaydın, "Buradan açıkça ifade ediyorum ki CHP nereden gelirse gelsin ve yönü ne olursa olsun bütün darbelerin sonuna kadar karşısındadır. Barışçıl gösteri yapan insanların üzerine ateş açılması ve 30'un üzerinde kişinin öldürülmesini insanlık tarihi adına kara bir gün olarak yazıyorum" diye konuştu.

- Gezi Parkı odaklı gelişmeler

Konuşmasında Gezi Parkı odaklı gelişmelere de değinen Günaydın, "yaşanan olayların Türkiye'de 11 yıldır devam eden baskısı rejimin görünür olmasını sağladığını" ileri sürdü.

Yaşanan sürecin kentlerde farklı olmak kaydıyla halkın oy verme davranışına etki edeceğini düşündüğünü ifade eden Günaydın, şunları kaydetti:

"Bunun İstanbul'daki etkisiyle Yozgat'taki etkisi ya da Kars'taki etkisiyle Tekirdağ'daki etkisi bir olmayabilir. Ancak ne denirse densin artık herkes şunu söylüyor. "Ben AK Parti'ye oy verdim ama toplumu bu derece geren söylem Türkiye'nin yararına olan bir söylem değildir. Ben bu tavrımı gözden geçiriyorum'. Bu şekilde düşünen çok sayıda yurttaşımız var."

- Seçim anketleri

Bir basın mensubunun seçim anketleriyle ilgili düşüncesini sorması üzerine Günaydın, "Elimize çok sayıda anket geliyor. AK Parti  ve bağımsız kuruluşlar anket yaptırdı. Kimi siyasal partilere yakın olanların yaptırdıkları anketleri de görüyoruz. İktidar partisinin yaptırdığı ankette bile bir oy kaybı görülmektedir. Diğer anketlerde bu oy kaybının onların hesap ettiğinin üstünde olduğunu görüyoruz. CHP'de beklediğimiz oranda olmamak kaydıyla 2 puanın üzerinde bir yükselmenin olduğunu görüyoruz" dedi.