Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU), dini istismar eden teröristler ve aşırı sağcı tehlike ile aşırı sol şiddete dikkat çekti. Özellikle Paris, Kopenhag ve Tunus'ta bu yıl düzenlenen saldırılarda 40 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Herrmann, şiddet eğilimli aşırıların Türkiye-Suriye sınırına gitmeye devam ettiklerini ve savaş bölgesinden geri dönenlerin toplum için öngörülemez bir risk oluşturduğunu söyledi.

Aşırı sağcı tehlikeyi de gündeme getiren Herrmann, aşırı sağcı 'Özgür Güney Ağı'nın kapatılmasının ardından aşırı sağcıların 'Üçüncü Yol Partisi'nde toplandıklarını belirtti. Aşırı sağcıların mültecilere karşı çalışmaları ve halkın aşırı dinci gruplara karşı korkularını kullandıklarını ifade etti. Aşırı sağcıların yabancı ve Yahudi düşmanlığı içerikli saldırılarının bir önceki yıla kıyasla 2014 yılında 200'den fazla artarak 538 olarak gerçekleştiğini bildirdi. Bakan ayrıca yaklaşan G7 zirvesine işaret ederek aşırı sol grupların saldırı ve eylemlerine müsamaha göstermeyecekleri mesajı verdi.

Öte yandan Bavyera Radyosu, artan aşırı sağcı tehlikeye karşı Bavyera hükümetinin istihbarata ve polis teşkilatına güvendiğini, fakat toplum farklı kesimlerinden aşırı sağcı tehlikeye karşı daha farklı projeler hayata geçirilmesinin istendiğini duyurdu. Yeşiller partisinin, 2014 yılında mülteci kamplarına 25 saldırı yapıldığını tespit ettiğini haber veren radyo, aşırı sağa karşı mücadelede sivil inisiyatiflerin de desteklenmesinin istendiğini belirtti.