Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, haziran ayında yapılacak seçimlerin cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri olduğunu belirtti.

CHP örgütleri olarak tüm enerjilerini, daha özgürlükçü, barıştan yana bir Türkiye hedefi doğrultusunda harcayacaklarını söyleyen Bulut, “Aydınlık Türkiye’nin yolu CHP’den geçer. Halkımızı özgürlükleri ve hakları için CHP çatısı altında birleşmeye davet ediyorum.” dedi. Ülkenin geleceği için küskünlüklerin, dargınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini vurgulayan Bulut, “Ülkemizi Ortadoğu bataklığına sürüklemeye çalışan AKP hükümetine ‘dur’ diyebilmek için CHP iktidarına ihtiyaç var. Eşitlikten, özgürlükten, barıştan ve emekten yana bir Türkiye kurmak için el ele verip CHP’nin haziran ayında iktidar olması için çalışacağız.” diye konuştu.

AKP iktidarında emekçilerin iş sağlığı ve güvencesinden yoksun, asgari ücret düzeyinde ücretlerle çalışmaya mahkum edildiğini belirten İl Başkanı Bulut, AKP’nin yolsuzluklarla anılan bir parti olduğuna dikkati çekti. Yapboz tahtasına çevrilen eğitim ve sağlık sisteminin çöktüğünü ifade eden Bulut, Türkiye’nin uygulanan yanlış dış politikalar nedeniyle de neredeyse tüm komşularıyla düşman haline geldiğini anımsatarak, ülkenin geleceğinin tehlikede olduğunu vurguladı.