Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, zenginliğiyle Türk filmlerine konu olan Adana’nın, bugün yoksulluğun, yokluğun ve işsizliğin başkenti haline geldiğini belirtti.

Yıllar boyunca yurdun dört bir yanından binlerce insanın iş ve aş umuduyla Adana’ya akın ettiğini anımsatan Bulut, şehrin artık nitelikli göç veren bir kent olduğuna dikkati çekti.

Bulut, “Çoğu işsiz olan eğitimli gençlerimizin Adana’dan kaçıp gitmesi kentin ne kadar kötü durumda olduğunun en önemli göstergesi. AKP iktidarının bugüne kadar görmezden geldiği Adana, hak ettiği değeri CHP iktidarında görecek.” dedi.

İl Başkanı Bulut, ülkenin yıllarca tarım ve sanayide lokomotifi konumunda olan Adana’nın, AKP iktidarı döneminde bilinçli olarak gelişiminin engellendiğini söyledi. Kentin kimliksizleştirildiğini ifade eden Bulut, bu süreçte halkın da yoksullaştırılıp yoklukla terbiye edilmeye çalışıldığını vurguladı.

Şehrin sürekli işsizlik şampiyonluğuna oynadığını aktaran Bulut, kentteki gerçek işsizlik oranının yüzde 20’nin üzerinde olduğunu belirtti. Özellikle genç işsizlerin çokluğuna dikkati çeken Bulut, “İşsizlik gençlerimizin geleceğe güvenle bakamamalarına neden olduğu gibi onları umutsuzluğa da sevk ediyor.” diye konuştu.

Adana’nın işsizlik sorununa paralel olarak nitelikli göç de verdiğini vurgulayan CHP İl Başkanı Bulut, sanayicilerin ise nitelikli işgücü bulamadığını söyledi. Bölgedeki eğitim sisteminin üretimle koordineli bir şekilde yürümesini sağlayacak planlamaların yapılması gerektiğinin altını çizen Bulut, yanlış teşvik uygulamalarının da sanayideki yatırımlara darbe vurduğunu kaydetti.