Seçim barajı tartışmalarının iktidar partisi ve Cumhurbaşkanı'nı rahatsız ettiğini öne süren Şengül, "Anayasa Mahkemesi'nin yüzde 10 barajının hak ihlali olduğuna karar vermesi ihtimali AKP'yi ve Erdoğan'ı rahatsız etmiştir. Anayasa Mahkemesi'ni suçluyor ama esasen Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yitirmekte, Cumhurbaşkanı makamını vesayet kurumu haline dönüştürmektedir." dedi.

Parti binasında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Şengül, tartışmaların odağındaki yüzde 10'luk seçim barajının Türk demokrasinin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu belirtti. 

Barajın, halkın oy verdiği partilerin parlamentoda temsilini engellediğini savunan Şengül, "Türkiye demokrasisinin 1980'den bu yana halkın temsili açısından yüzde 10 barajı gibi çok önemli bir sorunu bulunmaktadır. AKP 2002 seçimlerinde yüzde 34 ile parlamentonun yüzde 65'ine, 2007'de yüzde 46 ile yüzde 62'sine, 2011'de yüzde 49 ile yüzde 60'ına sahip olmuştur. Bu rakamlar da göstermektedir ki baraj, AKP iktidarının temel dayanağı haline gelmiştir. Vatandaşın iradesini hiçe sayan 12 Eylül darbeci zihniyetinin başımıza musallat ettiği bu barajın ortadan kaldırılma zamanı gelmiş bulunmaktadır. Çünkü vatandaşın oy verdiği partinin parlamentoya yansımasını engelleyen yüzde 10 barajı, temsilde adaleti zedelemektedir. AKP, 12 Eylül darbesine karşı çıkıyormuş gibi yapıp, 12 Eylül'ün getirdiği yüzde 10 barajına sıkı sıkıya sarılmaktadır. Bu baraj sayesinde başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere pek çok ilde hak etmediği halde milletvekili çıkarmakta; böylece halkın iradesine ipotek koymaktadır. Temsilde adalet için yüzde bir oyu alan partiler bile parlamentoya girebilmelidir." diye konuştu.