CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, AKP İl Başkanı Bülent Delican’ın, Gaziemir’deki yeni fuar alanının açılmasının gecikeceği iddiasına cevap verdi. Fuar İzmir'in zamanında tamamlanacağını aktaran Serter, “Bu kadar kısa bir zamanda bu kadar mükemmel bir fuarı açabilecek, Türkiye’de bir eşdeğer daha il çıkmadı. Biz bu fuarı 25 Mart’ta açacağız. Orada genel başkanımız da büyük ihtimalle bize katılacak.” dedi.

İl Başkanı Serter, yeni CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya’nın görev devir teslim törenine katıldı. Burada gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Serter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı çalışmaları, AKP’lilerin çekemediğini öne sürdü. Bedri Serter, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve meclis üyeleri müthiş çalışmalar yapıyor, AKP de bunları çekemiyor. Bunlar sadece halihazırda cama taş atmaya devam etsinler. Yaptığımız hizmetlerle hem belediyeler olarak hem il başkanlığı olarak bizi takip edeceklerdir.“ dedi. Fuar İzmir'in, 25 Mart 2015'te Mermer Fuarı’yla birlikte açılacağını hatırlatan Serter, “25 Mart’ta Mermer Fuarımız'ı açacağız. Orada genel başkanımız da büyük ihtimalle bize katılacak. Bu fuar İzmir’in ufkunu açan, İzmir’in fuarlar kenti olması için yapılan bir fuardır. Türkiye’de eşi emsali yoktur, Avrupa’da, tahmin ediyorum ilk üç arasına çok rahatlıkla girecek bir fuardır.” diye konuştu.

'8 ARTI 8 MİLLETVEKİLİ HEDEFİNİ DE AŞACAĞIZ'

CHP’nin genel seçimde İzmir’de 8+8 milletvekilliği hedeflediğini ifade eden Bedri Serter, “İl başkanlığı koltuğuna oturduğumuzda sarfettiğimiz, 8 artı 8 milletvekili hedefini de aşacağız. Önseçim, müthiş bir performans getirdi partimize. Hemen hemen bir ay oldu karar alınalı. Bu önseçimde hem partililerimiz hem aday adayı dostlarımız inanın kapı kapı, mahalle mahalle, sanki normal genel seçimdeymişiz gibi seçim atmosferi yaşamaktayız. Katıldığımız bütün ilçelerimizde, 30 ilçemizi şu 60 günlük zaman zarfında iki kez turladık. İlçe başkanlarımızla, yönetim kurulumuzla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla toplantılarımızı gerçekleştirdik. 7 Haziran seçimlerinde 8 artı 8, toplamda 16 milletvekilini İzmir’den biz göndereceğiz inşallah. Ülke genelinden gelecek milletvekili toplamıyla da 8 Haziran’da CHP iktidar olacaktır.” dedi.