Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, ülkenin geriye gidişinden sorumlu olan AK Parti iktidarına karşı umudun CHP olduğunu söyledi. Seçim dönemlerinde etnik köken ve dini inanç üzerinden siyaset yapmaya çalışanların art niyetli olduğunu ifade eden Bulut, "Önemli olan kişinin etnik kökeni ya da dini inancı değil CHP’yi temsil edip edemediğidir. Ayrışma değil bütünleşme, kucaklaşma zamanıdır." dedi.

CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ve yönetim kurulu, Adana Alevi Platformu bileşenlerini ziyaret etti. AK Parti iktidarında Türkiye’nin hemen her konuda gerilediğini vurgulayan Bulut, iktidarın Osmanlı ve saray özlemi içinde olduğunu belirtti. Haziran ayında yapılacak milletvekilliği seçimlerinin bu nedenle büyük önem taşıdığına dikkati çeken Bulut, "Ülkenin kötü gidişatından sorumlu olan AKP’ye karşı umut CHP. Çünkü CHP ayrıştırıcı değil bütünleştirici, etnik köken, dini inanç gözetmeksizin toplumun her kesimini kucaklayan bir partidir." diye konuştu.

14 Alevi örgütünün oluşturduğu Adana Alevi Platformu’nun Dönem Sözcüsü Adana Alevi Kültür Derneği Başkanı Murtaza Moroğlu ise Bulut ve yönetimine başarı diledi. "CHP’nin iktidar olması en büyük özlemlerimizden biri" diyen Moroğlu, laikliğin bertaraf edilmeye, Cumhuriyet’in ortadan kaldırılmaya çalışıldığını söyledi. Moroğlu, "Ülke her geçen gün kötüye gidiyor. Bu yüzden CHP’nin iktidar olması gerek." ifadesini kullandı.