Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığındaki “İş Dünyası Grubu” Adana’daki esnaf ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan ile Parti Meclisi Üyesi Sera Kadıgil’den oluşan “CHP İş Dünyası Grubu” Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.
Buradaki toplantıda ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, iş sahipleri olarak Türkiye’nin geleceği için daha çok üretmek, daha çok çalışmak gerektiğinin bilincinde olduklarını dile getirdi. Kıvanç, üretimin önündeki engellerin kaldırılması ve geleceğin doğru şekilde planlanmasının sadece Adana için değil ülke için de çok büyük önem taşıdığını belirtti.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç de Türkiye’nin zenginleşmesinin iş dünyasının gelişmesiyle paralel olduğunu ifade etti. İş insanları olarak yapmaları gerekenleri bildiklerini aktaran Bilgiç, iş hayatının önünün açılması gerektiğini söyledi.

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ise Adana’nın yakın zamana kadar ekonomi açısından dördüncü büyük il olduğunu anımsatarak, “Bugün onuncu, hatta birtakım kıstaslara göre daha geride bir şehir Adana. Bu bizi üzüyor.” şeklinde konuştu.

YATIRIM POTANSİYELİNİN ONDA BİRİ GERÇEKLEŞTİ
Toplantıda bir sunum yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türkiye’nin yılda 40 milyar dolarlık yatırım potansiyeli olduğunu, ancak geçen yıl ülkeye doğrudan gelen yabancı sermaye yatırımının sadece 4 milyar dolar olduğunu kaydetti. Türkiye’nin hedefinin 20 yıl sonra dünyada kalkınma ve uygarlık yarışında, insani gelişmişlikte ilk 20 ekonomi arasına girmek olması gerektiğini belirten Öztrak, AKP iktidarı döneminde Türkiye’nin büyüme hızının zannedildiği gibi iyi bir performansa sahip olmadığını söyledi.

TMMOB’UN ETKİSİZLEŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEMELİYİZ
CHP İş Dünyası Grubu, daha sonra İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde TMMOB bileşenleriyle buluştu. AKP iktidarının etkisizleştirme girişimine karşı direnen TMMOB bileşenlerine destek veren CHP heyeti, burada TMMOB’a bağlı odaların başkanlarını dinledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TMMOB’un etkisizleştirilmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Öztrak ve beraberindekiler daha sonra Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek, Birlik Başkanı Barışık ve birliğe bağlı oda başkanlarını dinlediler.

CHP İş Dünyası Heyeti, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde de iş insanlarıyla buluşarak, onların yaşadıkları sorunları bizzat kendilerinden dinledi.