CHP Kayseri milletvekili adayı Aşkın Genç, "Ülkenin kaynaklarını kendi saltanatlarına, yandaşlarına tepe tepe kullananlar ‘değirmenin suyu nereden akıyor?' diye sorgulamıyor ancak sıra halka geldiğinde ‘kaynak nerede?’ diye sorguluyor. Bunlardan hesap soracağız." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adaylarından Aşkın Genç, Ali Paşa Tan, Mustafa Aslan, Mustafa Utku Sarı ve Tülin Temel, Bünyan’da vatandaşlara bir araya gelip esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Halkın sorunlarını dinleyen milletvekili adayları, CHP’nin projelerini de anlattı. Kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade eden milletvekili adaylarından Aşkın Genç, "Gittiğimiz her yerde, gerçekleştirdiğimiz tüm ziyaretlerde halk dertli. AKP’nin politikalarından bıkmış durumda. Özellikle iktidar kanadının kutuplaştırıcı söylemleri de toplumu rahatsız ediyor. İşte bu çerçevede CHP’ye yoğun ilgi var. Çünkü CHP yaşanabilir bir Türkiye vadediyor. Herkesin barış içinde kardeşçe yaşadığı, yoksulu olmayan bir ülke hedefliyoruz." diye konuştu.

'HALK CHP’Yİ VE PROJELERİNİ KURTULUŞ OLARAK GÖRÜYOR'

CHP’nin ülke genelinde olduğu gibi Kayseri’de de oy patlaması yapacağını ifade eden milletvekili adayı Aşkın Genç, "Esnaf, memur, işçi, öğrenci, emekli, sanayici CHP’nin projelerini kurtuluş olarak görüyor. Çünkü CHP’nin seçim beyannamesi toplumun her kesiminin yaşadığı sorunların çözümüne ışık tutuyor. Asgari ücreti 1500 TL yapacağız, emekliye Kurban ve Ramazan bayramlarında 2 maaş ikramiye vereceğiz. Mazotu çiftçiye 1,5 TL’den vereceğiz. Sosyal yardımları 2 katına çıkartacağız." şeklinde konuştu.

"Bu ülkenin kaynaklarını iş kendilerine ya da yandaşlarına geldiğinde tepe tepe kullanan, ancak halka geldiğinde ‘kaynak nerede?’ diyenlerden hesap soracağız." diyen Genç, şöyle konuştu: "Onlara kaynak nasıl bulunur, göstereceğiz 13 yıldır iktidarda olup, ülkeyi tek başına yöneten ama halka verdiği sözleri tutmayıp, üstüne üstlük birçok ekonomik sıkıntı ve borç yükünü halka sırtlayanlardan artık hesap sormanın zamanı geldi. AKP’nin sığınacağı ve kaçacağı liman kalmamıştır. Çünkü mazeret üretecek halde değildir. Şimdi aynı vaatlerle halkın karşısına çıkıyorlar. Halka yeni şeyler söyleyemiyorlar. Çünkü tükeniyorlar ve halkın güvenerek verdiği oyları boşa çıkardılar. Halka huzur ve refahı sağlayamadılar. 13 yıl boyunca halka istediklerini veremeyen, sıkıştığında sürekli aynı nakaratlarla halkın karşısına çıkan bir iktidardan bundan sonra medet ummak bile bile aldanmaktır. İşte bu noktada CHP hazır. CHP bu ülkedeki herkesin sığınacağı tek limandır. Cumhuriyetin köklü çınarı tarihten aldığı güç, halka dönük değişim ve sosyal, ekonomi projeleri ile halkın karşısındadır. 7 Haziran ülkenin yeniden ayağa kalkacağı, halkın yeniden barış içinde, kavga etmeden, gerginlikten uzak bir şekilde mutlu yaşayacağı bir tarihin başlangıcıdır. Biz yoksulu olmayan, mutlu bir Türkiye için bu yola baş koyduk. Halkımızı CHP yani köklü çınarın altına bekliyoruz. Gelin, destek verin ülkeyi karanlığa sürükleyenlerden, halkı ekonomik sorunlara mahkûm edenlerden, komşularımızla bizleri düşman edenlerden hesap soralım."