Kahramanmaraş'taki koronavirüs vakalarındaki artış ve yeterli tedbirlerin alınmaması pek çok kişi ve kurumun tepkisini çekiyor. CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş sosyal medyadan çok ağır bir açıklama yaptı. Ateş açıklamasında ölümlerin tek sorumlusu sizsiniz dedi.

İŞTE CHP'Lİ ÜNAL ATEŞ'İN AÇIKLAMASI

ÖLÜMLERİN TEK SORUMLUSU SİZSİNİZ..

Şu an Kahramanmaraş'ta hiç bir hastanenin yoğun bakımında yer yok insanlar acı içerisinde biçare bir biçimde bekliyorlar. Ülkedeki Tüm sosyal hayatı serbest bırakan toplu taşıma araçlarında yüzlerce insanı üst üste bindirip seyahat ettiren fabrikalarda üst üste işçileri çalıştıran ve servislerine bindiren yetmedi okulları AVM leri otelleri her yeri açıp salgının ülkede en üst noktaya gelmesine katkı sağlayan sizler anladığım kadarıyla bu ülkedeki yaşlı ve hasta insanların yaşam haklarını ellerinden almak istiyorsunuz.

Her gün televizyonda verdiğiniz yalan rakamlar sosyal yaşamın bu denli serbest bırakılması insanlar üzerinde psikolojik olarak bu hastalığın bir şey yapmayacağı bulaşsa ne olacak mantığının yerleşmesine sebep oldu. Şimdi herkes hasta, önüne geçemiyoruz ve hasta yakınları sağlık çalışanları ile karşı karşıya kalıyor sağlık çalışanları tam bir tramva içerisinde canlarından bezmiş bir şekilde her türlü riski alarak cansiperane çalışmaya çalışıyor ve bu ülkeyi idare edenler sizler ne sağlık çalışanları ile ilgili ne de hastalarla ilgili hiçbir şey yapmıyorsunuz seyrediyorsunuz olayı akışına bırakmışsınız.

Bu işin vebali var öbür dünyaya olan inancınız varsa Bunun hesabını veremezsiniz.

Acil bir şekilde gerekiyorsa Tüm hayatın kısıtlanması ve salgının hızının bir parça kesilmesi gerekiyor hastaneye çevirebilecek bütün binaların acilen salgın Hastanesi'ne dönüştürülmesi gerekiyor yeni açılacak hastanelerin acilen açılması gerekiyor merkezi hükümet yerel yöneticiler el birliği içerisinde bu salgını durdurmak için omuz omuza mücadele vermelidirler.

Sevdiklerimiz yakınlarımız tanıdıklarımız hayatlarını kaybediyor bir parça Vicdan bir parça İnsaf ve bir parça bu ülkeyi yönetme sorumluluğu bekliyoruz.