Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, Kırşehir'e geldi. Kırşehir CHP İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulunan Sakine Öz, son dönemlerde yaşanan terör olayları ve Türkiye'nin ekonomik alandaki durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Öz, Kırşehir'de partisinin il başkanlığı binasında yaptığı açıklamada, "Türkiye uluslararası terör deyince 'çözümün' değil 'sorunun' parçası haline geldi." ifadelerini kullandı. 7 Ocak Çarşamba günü Paris'te yaşanan Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının insanlık dışı olduğunu, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de esefle karşılandığını belirten Öz, saldırının ardından sorumlu tutulan terör örgütlerinin izinin sürülmesi aşamasında Türkiye'nin teröristler için bir geçiş ülkesi özelliği taşıdığı kanısının öne çıktığını ve bu kanının terör belasıyla sık sık yüz yüze gelen Türkiye için talihsiz bir durum olduğunu dile getirdi.

Yolsuzluklarla ilgili de konuşan Sakine Öz, komisyonun geçen haftada çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, 4 eski bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu'nun 22 Aralık 2014 tarihinde yapılması gereken oylamanın 5 Ocak 2015'e ertelendiğini ve bu tarihte yapılan oylamada Yüce Divan'a gerek olmadığı kararının verilmesi talihsiz bir durum olduğunu ancak telafisinin de mümkün olduğunu açıkladı. 9 AKP'li 4 CHP'li 1 MHP'li ve 1 HDP'li üyeden oluşan komisyonun eski bakanları akladığını anlatan Öz, yetki ve sorumlulukların dışına çıkarak dosyada delil olarak görülen tapelerin de imhasına karar verdiğini belirtti. AKP'nin sayısal çoğunluğunun halktan kaçmasına yetmeyeceğini savunan Öz, "Örtü üzerinden siyaseti gelenek haline getiren AKP, sayısal çoğunluğuna güvenerek halktan kaçamaz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de halkın borçlandığını ve borçluluk oranının artığını dile getiren Öz, halkın mevcut geliriyle geçinemediğini bu nedenle borçla yaşamını sürdürmeye çalıştığını dile getirdi. 2002 yılında kredi kartlarına borçlarının 4,3 milyar lira olduğunu, bu rakamın 2014 yılında 74,2 milyar liraya yükseldiğini vurguladı. Tarım konusunda da Türkiye'nin gerilediğine dikkati çeken Manisa Milletvekili Sakine Öz, "Hükümetin ekip biçmeyle gerçek ilgisi Tarım ve Köy İşleri Bakanı'nın soyadıdır." dedi. Türkiye'nin tarımla geçinen bir ülke olduğunu ancak artan girdi fiyatları nedeniyle ve akar yakıt fiyatlarının yükselmesinden dolayı tarımda üretimin zayıfladığını ve ithalatın artığını dile getirdi.