CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Evet diyenler olacak, hayır diyenler olacak. Evet diyen de bu memleketin evladı, hayır diyenler de bu memleketin evladı." dedi. 

Referandum çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine gelen İnce, Yeni Mahalle Hükmet Caddesi üzerinde yaptığı mitingde vatandaşlara hitap etti. 

Anayasa'da yapılan 18 maddelik değişikliğin iyi okunmasını isteyen İnce, şunları söyledi:

"16 Nisan'da 18 maddelik bu anaysa değişikliğini oylayacağız. Evet diyenler olacak hayır diyenler olacak. Evet diyen de bu memleketin evladı, hayır diyenler de bu memleketin evladı. Ne evet diyenler terörist, ne hayır diyenler terörist. Biz de bu memleketin evladıyız. Ben hayır diyorum. Bakın kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ilk emri nedir, oku. Evet diyecek olanlara şunu söylüyorum. Sen Kur'an'ın ilk emri olan 'oku'ya uydun mu, yani bu 18 maddeyi okudun mu, yoksa politikacıları mı dinledin sadece? Ben Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum o evet diyor. Ben de evet diyeceğim. Böyle bir mantık olmaz, bu doğru değil. Ben Muharrem İnce'yi çok seviyorum. O hayır diyor ben de hayır diyeceğim. Böyle bir mantık da olmaz. Bu doğru değil, bu bir seçim değil bu geleceğimizin oylanması önce okuyacaksın."