CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) İstanbul'un bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarının belirlendiği bölümünde büyük bir aday tartışması yaşandı.

Bazı adayların, Mustafa Sarıgül'ün isteği doğrultusunda seçildiği, partililerin ise buna sert tepki gösterdiği belirtiliyor.

Özellikle Bakırköy, Beşiktaş ve Avcılar gibi ilçelerde iki dönem üst üste seçilmiş isimlerin yeniden aday gösterilmeyip, başka adayların gösterilmesi tepkilere sebep oldu.

Beşiktaş Belediyesi'ni İsmail Ünal, Bakırköy Belediyesi'ni Ateş Ünal Erzen, Avcılar Belediyesi'ni de Mustafa Değirmenci iki dönem üst üste kazanmıştı.

Bu isimlerin, Mustafa Sarıgül'ün baskıları doğrultusunda yeniden aday gösterilmediği söyleniyor.

Beşiktaş Belediyesi'ne İsmail Ünal'ın yerine Mustafa Sarıgül'ün yakın çalışma arkadaşı Tonguç Çoban'ın aday gösterilmek istenmesi ise MYK'da krizin büyümesine sebep oldu.

KILIÇDAROĞLU: YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu duruma müdahale ederek, Tonguç Çoban isminin yeniden değerlendirilebileceğini, bu konudaki kararı kendisi vereceğini söyledi.

CHP'LİLER PARTİYİ BASTI

Bir başka kriz de, Ankara Çankaya Belediyesi adayının ismiyle ilgili çıktı.

Alper Taşdelen'in isminin Ankara Çankaya için dillendirilmesi partililer arasında kızgınlığa neden oldu. Genel Merkez'in önüne toplanan partililer, Taşdelen aleyhine slogan atarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşme talebinde bulundular.

BEYOĞLU'NA AYLİN KOTİL

Öte yandan MYK'nın onayından geçerek PM üyelerinin onayına sunulmasına karar verilen ilçeler arasında yer alan Beyoğlu'nun belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil oldu.

Sezgin Tanrıkulu'nun tam destek verdiği eski Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Gülseren Onanç'a Beyoğlu için vize çıkmadı.

KARTAL - HÜSNÜ SÜSLÜ

CHP'nin Kartal'da yerel seçimlerde kiminle yola çıkacağı kesinleşti.

Mevcut Başkan Altınok Öz'le devam etmeme kararı alan CHP, 24. Dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hüsnü Süslü ile yola devam etme kararı aldı.

ESENYURT - BÜLENT KERİMOĞLU (Kerimoğlu'nun adı Kadıköy için de dillendirilmişti. Kadıköy'den Esenyurt'a kaydırıldığı belirtiliyor)

KADIKÖY - Farklı isimler kulislerde yankılansa da adayın belirlenmesinin haftaya bırakılmasının muhtemel olduğu konuşuluyor.

ÇEKMEKÖY - MURAT HAZNEDAR

BEYOĞLU - AYLİN KOTİL

AVCILAR - HANDAN TOPRAK

BEŞİKTAŞ - TONGUÇ ÇOBAN

ÜSKÜDAR - İHSAN ÖZKES

ADALAR - ATİLLA AYTAÇ

SARIYER - ŞÜKRÜ GENÇ

MALTEPE - CANAN KAFTANCIOĞLU

EYÜP - FERZAN ÖZER

ŞİŞLİ - HAYRİ İNÖNÜ

BAKIRKÖY - MEHMET KARLI'nın ismi geçiyordu. Ancak ismi Bakırköy Belediye Başkan Adayı olarak MYK tarafından kararlaştırıldığı ifade edilen Mehmet Karlı, aday olmayacağını açıkladı.