Denizli’nin Buldan ilçesinin CHP’li belediyesi, AKP'li Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne devir komisyonu tarafından aktarılan arazilerini mahkeme kararıyla geri aldı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, devir komisyonuna karşı açtıkları yedi davadan ikisini kazandıklarını, bu davanın diğer illerdeki belediyeler için emsal teşkil edeceğini söyledi.

Aynı yerdeki iki araziden büyüğünün AK Parti'li Büyükşehir Belediyesi'ne, küçüğününse kendilerine verildiğini, köy konaklarında da benzer durumun yaşandığını belirten Gülbay, “Bir baktık ki tapu Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiş. Nasıl olur, kantarı bize verdiler? Orada sabit bir kantar var. Doğanköy'deki kantar bizim, altı Büyükşehir'e geçmiş. Orada bir köy konağı var. Bütün köylerdeki köy konaklarını Buldan Belediyesi’ne verdikleri halde Doğanköy’deki köy konağı bize verilmemiş. Gayrimenkulleri gözden geçirerek, yedi köyde dava açtık. Bu açılan davalardan ilk ikisi sonuçlandı.” dedi.

'BÜYÜKŞEHİR MUHALEFETİNSE BU SEFER TERSİNİ YAPIYORLAR'

Davalarının, haksızlığa uğramış belediyeler için emsal olduğunu belirten Başkan Gülbay, “Bu yerler, Büyükşehir Belediyesi'nce satıldığında değerli yerlerdir. Para ilçe belediyesine değil, Büyükşehir Belediyesi'ne kalacaktır. Mantık budur. Türlübey köyünde iki arazi var; 11 dönüm 700 metrekarelik büyük arsa Büyükşehir'e, 3 dönümlük bitişiğindeki küçük arsa Buldan Belediyesi'ne; mantık burada belli. Bunun amacı, ilçe belediyelerini zayıflatmaktır. Bazı yerlerde muhalefet partileri de dikkate alınmıştır. İzmir ve Eskişehir büyükşehir belediyelerinde ise tersi olmuştur. Burada amaç bellidir; ilçe belediyelerini zayıflatmaktır, büyükşehiri güçlendirmektir, eğer iktidar partisindeyseniz. Değilseniz de ilçe belediyelerini veya diğer kuruluşlarını güçlendirip büyükşehir belediyelerini İzmir’de ve Eskişehir’de olduğu gibi ekonomik olarak zayıflatmaktır. Bu kadar nettir.” diye konuştu.