CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Hüseyin Acar, TBMM'de AKP'li vekillerin, CHP'li ve HDP'li vekillere karşı gösterdiği saldırgan tutumunu kınadı.

Başkan Akçar, yaptığı açıklamada, Türkiye’de dayatmanın bir eseri olacak olan ‘iç güvenlik paketi’ görüşmeleri sırasında TBMM'de AK Parti'li vekillerin, CHP'li ve HDP'li vekillere karşı gösterdiği saldırgan tutumu CHP Eskişehir Gençlik Kolları olarak kınadıklarını belirtti. Milletin temsilcileri olan vekillerin çekiçlerle CHP'li vekilleri yaralamaları Meclis'te saldırgan bir tutumun hakim olduğunu gözler önüne serdiğini kaydeden Başkan Akçar, “AKP'li vekiller halktan aldıkları gücü anlaşılan bu şekilde kullanmayı tercih ediyor.” dedi.

Kendi düşünceleri dışındaki bir başka düşünceye saygı göstermeyen bir zihniyetin sonuçlarını halkın görmesi gerektiğini vurgulayan Akçar, şöyle devam etti: “Halkın temsil edildiği meclisin böyle olaylara alet edilmemesi gerekir. Can güvenliğinden bahseden AKP, çıkardığı ve çıkaracağı yasalarla insanları zapturapt altına almak istemektedir. Baskıcı tutumlar AKP zihniyetinin içerisine işlemiş durumdadır.”

Akçar, gerekli yasal uygulamaların başlatılarak bir an önce bu vahşeti gerçekleştirenlerin cezalandırılmaları gerektiğini aktardı.