CHP Sözcüsü Haluk Koç'un iddiasına göre "AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'in eniştesi Mümin Kahveci, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı"

Haluk Koç tarafından daha önce açıklanan torpil listesinde de Ali Sezal'la birlikte yine Nevzat Pakdil'in adı geçmişti.

İşte CHP'li Haluk Koç'un açıklamalarından notlar:

- Mahmut Tanal yarın yada bu hafta içerisinde Cumhuriyet Savcısı kendiliğinden harekete geçmiyor. Yarın Tanal suç duyurusunda bulunacak. Bakalım adalet bu skandalın üzerine gidebilecek mi?

- Çarşı örgütünden terör örgütü çıkaranlar, Sedef Kabaş'ın tweet'inden suç örgütü çıkaranlar bu belgeler karşısında adım atabilecek mi merak ediyorum.

- 2 ayrı liste sunacağım. Bunlardan biri KPSS'ye girmeden memur olanlar üst AKP yöneticisi, Bakan yakını insanlara ait. Diğeri de AKP VİP torpili ile devlet kademelerinde jet hızla yükselenler.

- Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yeğeni Orman Bakanlığı’na bakanlık müşaviri yapıldı.

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ablasının torunu, Denizli’de açıktan sınavsız memur yapıldı.

- Nihat Zeybekçi’nin yeğeni Ümit Hamal, Denizli Belediyesi’nde sınavsız ve açıktan Özel Kalem Müdürü yapıldı.

- AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın oğlu Alaaddin Ünüvar; KPSS'siz bakanlık müşaviri olarak atandı.

- AKP Karabük Milletvekili Osman Kahveci’nin öz yeğeni Bilal Kahveci, Pendik Belediyesi’nde memur olduktan sonra sınavsız kendi iline kaydırıldı. Diğer yeğeni Sezgin Kahveci, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’ne atandı. Osman Kahveci’nin oğlu, TİB’de daire başkanı yapıldı. Gelini de TBMM’de bir göreve getirildi.

- AKP Ankara Milletvekili Ülker Güzel’in yeğeni, Cemre Güzel Başbakanlık’ta basın ve halkla ilişkiler müdürü olarak görevlendirildi.

- AKP eski Kilis Milletvekili Hasan Kara’nın yeğeni Bekir Çiftçi Kilis Valiliği’ne özel kalem olarak atandı.

- AKP eski Kocaeli Milletvekili, Şu an İzmit Belediye Başkanı’nın yeğeni, Kocaeli Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı.

- AKP Diyarbakır Milletvekili Mine Gök Beyaz’ın eşi Başbakanlık müşaviri oldu.

- AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın kuzeni, Zonguldak Valiliği’ne özel kalem yapıldı, sonra TBMM’de görevlendirildi..



http://www.haber3.com/chpli-haluk-koc-yeni-torpil-listesini-acikladi-3133220h.htm#ixzz3OdOhfky9