Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, "Zihniyetimizde çalarım çırparım Allah affeder mantığı bulunmamaktadır." dedi.

AK PARTİ aday adayı Prof. Dr. Yusuf Devran'ın yerel basında çıkan söyleşisine basın açıklamasıyla cevap veren Sait Özdamar, "Yerel gazetelerde Yusuf Devran’ın söyleşisini okuduk, kendisinin de aday olduğu ve ayrıca temsil ettiği misyonla arasında hiçbir fark olmadığını gözlemledik. Defalarca yazdığımız ve medya ile paylaştığımız, ısrarla dile getirdiğimiz konulardan bazılarını yineliyoruz.' diyerek Devran’dan cevap beklediği sorularını şöyle sıraladı:
Müslümanlıkta, siyaset uğruna din tüccarlığı var mıdır? Bunu yasaklayan dinimiz hakkında düşünceleri nelerdir?
Dinimiz ve ilahi kitabımız Kur'an-ı Kerim'de hırsızlık ve kul hakkı yemeyi ve haramı reddeden ayetlerden hiç haberiniz var mıdır? Yolsuzluklar ve adam kayırma siyasetini meşrulaştıran ve sınavsız olarak işe yerleştirilen yandaşlar kimlerin hakkını gasp etmişlerdir? Mahşer gününde bu hesaplara ortak olacak mısınız? Ülkemizi federal bölgelere ayırma kararı bulunan bir iktidarın vatana ihanet derecesinde icraatlarına ortak olacak mısınız? 'Hırsızlık babadan oğla geçer' diyen fikir babanız ve bakan çocukları hakkında ne düşünüyorsunuz? 'Oğlum paraları sıfırla' sözleri size bir şeyler hatırlatıyor mu?"

Kursağına haram lokma girmemiş solculara söz söyleyecek en son kişinin Yusuf Devran ve onun temsil ettiği zihniyet olduğunu kaydeden Özdamar, “Amaçları haramzadelere karşı çıkmak olan bu sol grupların hedefi sizin gibileri ıslah etmektir. Bizim zihniyetimizde çalarım, çırparım Allah affeder mantığı bulunmamaktadır. Temsil ettiğiniz misyonun insanlarımızı dinden bile soğuttuğundan haberiniz olsa gerektir. Bütün halkımıza sesleniyorum; haramzade iktidarı ve yandaş ilişkileri 7 Haziran'da sona erecektir. CHP varsa, herkes için vardır. Artık din sömürüsüne ve hırsızlığa dur demenin zamanı gelmiştir.” şeklinde sözlerini tamamladı.