Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı, “Ülkemiz Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerine hazırlanıyor. Yaşadığımız süreçte yurt içinde ve yurt dışında önemli gelişmelere tanık oluyoruz. Ülke gündemi çok yoğun. Her gün ülkenin geleceğini belirleyecek gelişmeler yaşanıyor. Ülke toprağı terk edilerek Süleyman Şah Türbesi taşınıyor. Hükümet durumu kamuoyuna zafer edasıyla anlatarak, kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor.” dedi.

7 Haziran genel seçimleri CHP’den milletvekili aday adaylarını kamuoyuna tanıtmak amacı ile parti binasında basın toplantısı düzenleyen Tatlıcı, iç güvenlik paketi, silahsızlanma süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Kendi insanından korkan bir iktidar anlayışı ile karşı karşıyayız" diyen Tatlıcı, “Çağdaş dünya toplumları, özgürlükleri genişletmeye çalışırken, İç Güvenlik Tasarısı ile ülkemizin hangi karanlık noktalara sürükleneceğinin farkında mıyız? Bu karanlığın sonunda korkunun ve baskının oluşturduğu suskun bir toplum hedeflenirken, polis devletine gidiş hızlanacaktır.” diye konuştu.

Tatlıcı, hükümet ile HDP arasında terör örgütü PKK’yı silahsızlandırma görüşmelerinin seçimler yaklaşırken hızlanmaya başladığının altını çizerek, “Silahların bırakılması bizim en büyük arzumuzdur. Silahların gölgesinde barış olmaz, olamaz. Barışın koşulu PKK’nın koşulsuz silah bırakmasıdır” ifadelerini kullandı.