Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis üyesi Osman Yavuz, meclis toplantılarında söylenmesine rağmen kendilerine çay verilmemesi üzerine beraberinde getirdiği termosla başta AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal olmak üzere meclis üyelerine kağıt bardakla çay dağıttı.

Ereğli Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu bugün Atatürk Kültür Merkezi nikah salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısının başlamasının hemen ardından Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyesi Osman Yavuz, elinde termos ve kağıt bardaklarla kürsüye gelerek Başkan Hüseyin Uysal'a ve diğer meclis üyelerine çay ikramında bulundu. Şaşkın gözlerle çay ikramını seyreden meclis üyeleri gördükleri manzara karşısında gülmeye başlarken, belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Osman Yavuz'dan çay dağıtımını bırakmasını ve görevli kişilerin dağıtmasını istedi. Osman Yavuz'un yerine oturmasının ardından meclis kalınan yerden devam edildi.

4 MECLİS TOPLANTISI ÖNCESİ MİSAFİRLER DAHİL HERKESE ÇAY DAĞITILMASINI SÖYLEMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyesi Osman Yavuz, meclis toplantısında çay dağıtmasının sebebini 4 ay önce çay dağıtımı ile ilgili olarak, misafirler dahil herkese çay dağıtılmasını ve bununla ilgili olarak gerekli çalışmaların yapılmasını istemesine rağmen çay yerine su dağıtılması üzerine gerçekleştirdiğini söyledi. Yavuz konuşmasında "Öncelikle bir kahvenin kırk yıllık hatırı vardır. Bir çayın da belki yirmi yıllık hatırı vardır ama ben bir şeye temas etmek istedim. Üç dört meclis toplantısı öncesi başkanımız, meclis üyelerine çay ikram edildiğinde, misafirlere de çay ikram edilmesi gerektiğini bundan sonra daha hazırlıklı gelinmesi gerektiğini söyledi. Fakat malumunuz kış ayındayız, biz üç dört aydır soğuk havalara beş altı saat mesai harcıyoruz ve bize sadece 100cc’lik su ikram ediyorlar, sıcak çayı çok görüyorlar. Fakat başkanımız mahallelere gittiğinde kendisine sıcak çay, simit ve tereyağı ile ağırlandığını söylüyor. Biz sıcak çayı hak etmiyor muyuz diye düşündüm, kendi çayımızı kendimiz götürüp, başkana ve diğer arkadaşlara ikramda bulundum. Başkanımız seviyeye davet etti, ben seviyesiz bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Güzel bir mesaj vermeye çalıştım orada, mesaj yerine ulaştı inşallah. Gülüşmelere neden oldu sağ olsun orada ki gönüllü arkadaş dağıtım için yardımcı oldu. Sonra farklı tepkiler oldu süt, salep isteyenler oldu, bunun altından başkan nasıl kalkar bilmiyorum." dedi.