Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mardin 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Çiftsüren'in seçim bürosu açılışı yapıldı. Yenişehir'deki CHP seçim bürosu açılışına CHP Milletvekili adayları, MASBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Duyan, CHP Genel Merkez üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

'SARAYA AKITILAN PARAYLA GÜNEYDOĞU’DA BİNLERCE İŞSİZ GENCE YENİ İŞ İMKANLARI OLUŞTURULABİLİRDİ'

Açılışta konuşan CHP Mardin 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Çiftsüren, CHP olarak AK Parti iktidarının Türkiye’de oluşturduğu kutuplaşmaya son vermek için yola çıktıklarını söyledi. Türkiye’de siyasi iktidarın yanlış politikaları yüzünden ekonominin çökme noktasına geldiğini belirten Çiftsüren, ”Bugün döviz kuru yüzünden binlerce iş adamı zor durumdadır. İthalatçılar borçlarını ödeyemiyor. Esnaf aldığı malın karşılığını ödeyemiyor. Döviz kuru aldı başını gidiyor. Cari açık Türkiye'nin sırtına kambur gibi bindi. Dış borç batağı ülke ekonomisini çökertme noktasına geldi. Buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oturduğu saraya oluk oluk para akıtılıyor. Saraya akıtılan parayla Güneydoğu’da binlerce işsiz gence yeni iş imkanları oluşturulabilirdi. Bu ülkeye saraylar değil gençlerin çalışacağı fabrikalar okullar lazım. Devlet sarayla yönetilmez.” dedi.

'HÜKUMETE MUHALİF OLAN HERKES PARALELCİ DİYE İLAN EDİLİYOR'

Türkiye’de son 2 yılda AK Parti hükumetinin eliyle bir kutuplaşma furyası yaşadıklarını ifade eden Çiftsüren, ”Hükumete muhalif olan herkes paralelci diye ilan ediliyor. Polisi, asker, hakimi, savcısı, doktoru, öğretmeni, öğrencisi, gazetecisi emeklisi yaşlısı kim muhalifse bu hükumet ve Cumhurbaşkanı hemen paralel yapıştırmasını yapıyor. İftira atmak dinimizde günah olduğunu bunlar bilmiyor mu? Bu ülkede insanları ayrıştırılıyor. Koltuk için menfaat için ülkeyi uçuruma insanları kutuplaştırmaya çalışıyorlar. CHP olarak biz buna hayır diyeceğiz. İnsanları bir birleri ile kaynaştıracağız. Dili, dini, kültürü ne olursa olsun biz hepsine saygı duyacağız. Kürt sorununa çözüm bulacak tek parti CHP’dir.” şeklinde konuştu.

'TARIM ALANLARININ İMARA AÇILMASINI FELAKET OLARAK GÖRÜYORUZ'

Mardin'de tarım alanlarının imara açılmasına da değine Çiftsüren, ”Tarım alanlarının imara açılması olarak felaket olarak görüyoruz. Tarım alanları ülkenin genelinde imara açılmamalıydı. Bu tam bir felakettir. Adım attığımız her yerde betonlaşma görüyoruz. Ülke olarak ihtiyacımız olan tarım ürünlerini üretemiyoruz. Bu da bizi ithalata zorluyor. Bölgede yaşanan elektrik kesintileri devam ediyor. İnsanlar mağdur ediliyor. Devlet istese bunu 24 sat içinde çözer. Ama hükumet bölgeyi cezalandırıyor. İnsanların en doğal hakkı olan elektrik ticaret kapısına dönüştü. Türkiye’de ve bölgede TEDAŞ başta olmak üzere birçok kurum özelleştirildi. Bu da kurumların insanlar üzerinde hukuksuz kazanç elde etmesine neden oldu. Bölgede sıkça yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları isyan derecesine getirdi. 4 yıl içinde Cumhuriyet Halk Partisi yoksul, işsiz insan bırakmayacak. Biz yemin ettik ve bu yeminimizi tutacağız. 7 Haziran’da halk iktidarı ehline yani Cumhuriyet Halk partisine teslim edecektir." diye konuştu.