AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, HDP milletvekillerinin, "Biz 6 milyon oy almışız" ifadesine sert tepki gösterdi.

Cihat Sezal bu sözlere karşılık, "Hiçbir oy, sayısı ne olursa olsun, devletin bölünmez bütünlüğüne karşı saldırıya geçmiş bir terör örgütüyle beraber olmanızı meşrulaştırmaz. Hiçbir şekilde. Siz bunu meşru hale getirmek için aldığınız oyu kullanıyorsunuz." dedi. 

Milletvekili Sezal, Meclis'te yaptığı basın toplantısında, HDP milletvekillerinin "Türkiye halkları" ifadesinin de ayrımcılık olduğunu ve kabul etmediklerini vurgulayarak, "Bizim ülküsü ve iradesi, hizmeti bir noktada birleşmiş bir tane halkımız var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yaşayan halk topluluğu, tek bir ülküde birleşmiştir. 'Halkları' kelimesini kabul etmiyoruz." diyerek konuştu. 

Sezal, HDP milletvekillerinin, "Biz 6 milyon oy almışız." ifadesine de sert yanıt verdi:

"Oy sayınız ne olursa olsun, devletin bölünmez bütünlüğüne karşı saldırıya geçmiş bir terör örgütüyle birlikte olmanızı meşrulaştırmaz. Hiçbir şekilde. Siz bunu meşru duruma getirmek için aldığınız oyu kullanıyorsunuz. Siz Kürt halkına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne de oyun bozucu bir şekilde harekette bulunuyorsunuz. Siz önce aldığınız oyun hakkını vermek istiyorsanız, bu milletin birliği ve bütünlüğü için çalışmak zorundasınız."

HDP milletvekillerine, "PKK'ya terör örgütü diyemiyorsunuz" eleştirisini söylediklerinde, AK Parti'lilerin hamaset yaptığının söylendiğini belirten Sezal, "Devletin bağımsızlığına karşı her fitne, fesadı ve silahlı saldırıyı yapan bir örgüte, terör örgütü diyemeyen siyasi toplulukla anlaşmamızın mümkünatı yoktur. Öncelik, bu milletin birliğinin sağlanmasıdır ve bunun kabul edilmesidir. Eğer siz PKK'ya terör örgütü diyemiyorsanız bizim bunun gerisini konuşma gibi lüksümüz yok." ifadelerini kullandı.