Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, AK Parti Gençlik Kolları kongrelerinin Kahramanmaraş’tan başladığını ifade ederek,  “Bizim hizmet ve eser siyasetimiz seçimden seçime değil yılın her günü çalışmayı gerektirir” dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle düzenlediği toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur ve Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Eren Aşçı katıldı. 
Gençlik kolları kongre sürecini Kahramanmaraş’tan başlattıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: “Büyük Kongre sürecimiz çerçevesinde İl kongrelerimize geçen yılın on sekiz Ekim'inde Şırnak'ta da Bismillah diyerek başlamıştık. Salgını sebebiyle geçen yılın yirmi iki kasımında ara verdiğimiz kongrelerimiz 13 Ocak'ta yeniden başladık. Dünkülerle birlikte toplamda 42 İl kongremizi tamamladık. Önümüzdeki hafta inşallah 10'nun ilk kongremizi daha gerçekleştireceğiz. Şubat ayı sonunda il kongrelerimizin hepsini de bitirmeyi planlıyoruz. Öncelikle kongrelerde seçilen il başkanlarımızı ve yönetimlerini tebrik ediyor Rabbimden her birine başarılar diliyorum. Kadın kolları il kongrelerimiz sürüyor. Gençlik kolları il kongrelerimize inşallah bu hafta Kahramanmaraş'ta başlıyoruz. Böylece Şubat sonunda ana kademe kadın Kolları ve Gençlik Kolları kongrelerimizi tamamlayacağız. Büyük kongremizi ise şartlarında normale döndüğü bir dönemde, delegelerimizin yanı sıra milletimizin de katılımıyla coşkulu bir şekilde yapmayı arzu ediyoruz. İnşallah salgının seyrinin yönünü aşağıya çevirmesi ve aşı çalışmalarının hızla sürmesi bize bu imkanı sağlayacak gibi görünüyor. Görevlerini sürdüren ve kendilerine yeni görev tevdi edilen il başkanlarımızın öncelikle parti bünyesinde hızlı bir toparlanma yapmaları gerekiyor. Öncelikle ilk günden bugüne kadar, teşkilatlarımızda görev almış ve istikametini bozmamış ve istisnasız herkesin yeniden partimiz çatısı altında bir araya gelmesini sağlamak mecburiyetindeyiz. Dağıtarak, kırarak, dökerek, bölerek değil. Toparlayarak, birleştirerek bütünleştirerek kucaklayarak işe başlamazsak hedeflerimize ulaşamayız. Biz önce kendi içimizdeki ve arkadaşlarımızın gönüllerini kazanamazsak milletimizin gönlüne hiç göremeyiz. Çünkü gönül seferberliği ancak büyük bir kadro ile yürütülmesi halinde başarılı olabilir. Üye sayımızın kağıt üzerinde 11 milyonu geçmesi kadar bu insanların her birini kutlu davamızın taşıyıcısı, anlatıcısı savunucusu haline getirmemiz önemlidir. AK Parti olarak 2023 seçimlerine güçlü bir teşkilatla güçlü bir vizyonla güçlü bir çalışmayla hazırlanmayı planlıyoruz. Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği şu tarihi süreçte kritik öneme sahip 2023 seçimlerinden Cumhur İttifakı ile birlikte inşallah hem Cumhurbaşkanlığında hem mecliste zaferle çıkacağız. Bizim hizmet ve eser siyasetimiz seçimden seçime değil yılın her günü çalışmayı gerektirir.”