Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu'nun da katıldığı Anamur İlçe Stadyumu'nda gerçekleşen KKTC'ye Su Temin Projesi açılış töreninde konuştu.
Erdoğan, projenin önemine değinerek şunları söyledi: "KKTC Su Temin Projesi'nin ülkemize ve KKTC’li kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum. Dün gece Türksat 4B uydumuzu başarıyla uzaya gönderdik. Dün gökyüzünde büyük bir başarıya şahitlik etmiştik. Bugün de Akdeniz’in altında benzer bir başarının şahitliği için buradayız. Bu millet karadan gemileri yürüttü; bu millet boğazın altından Marmaray’ı inşa etti; bu millet şimdi Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a yine denizin altından 107 kilometrelik hamdolsun su naklini gerçekleştiriyor. Bu millet önümüzdeki yıl Avrasya Tüneli'ni yine boğazın altına inşa ediyor. Bu millet bir olursa, iri olursa, beraber olursa, hep birlikte Türkiye olursa aşamayacağı hiçbir engel yoktur."

"Halen ciddi bri su sıkıntısı olan KKTC’nin şu anda 50 yıllık içme ve sulama suyu ihtiyacını bu proje ile karşılıyoruz. Barajları, içme suyu hatları ve dağıtım hatları ile 1,6 milyar liraya mal olan bu proje bir hayalin gerçekleşmesini ifade ediyor. İşte gerçek millilik budur, gerçek milliyetçilik, gerçek yerlilik budur. Bunun bilinmesi lazım, lafla olmuyor bu iş, uygulama ile oluyor." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Gerçi KKTC’nin cumhurbaşkanı, başbakanı yanında söylemek bana düşmez ama bir güzel Kıbrıs türküsünde ne deniliyor; 'Portakal atışalım, beraber kapışalım \ Sen oradan gel ben buradan Kıbrıs’ta buluşalım'. Biz de Türkiye'den suyu aldık, getirdik, Kıbrıs'la buluşturduk. KKTC artık yarım asır boyunca su sıkıntısı çekmeyecek."

GAP’a değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Terörle, kimlik siyaseti yapmak suretiyle soruyorum sizlere Allah için bu yatırımlar yapılabilir mi? Sokak aralarına, caddelere belediyelerin iş makinelerini kullanmak suretiyle hendek açanlarla millete hizmet gider mi, soruyorum sizlere... İşte 1 Kasım bunun değerlendirileceği gündür, bunu hatırlatmak istiyorum. Onun için görevimizin ne kadar ağır olduğunu bilmemiz lazım, daha çok koşmamız lazım."

Erdoğan, şunları ifade etti: "Türkiye’yi hizmet siyasetinden uzaklaştırmaya yönelik her çaba ülkenin ve milletimizin geleceğine kasteden bir darbedir. Dikkat ediniz, Türkiye ne zaman büyüme, güçlenme, sınıf atlama yoluna girmişse önüne hemen bir takım engeller çıkartılmıştır. Kimi zaman terörle, kimi zaman darbelerle, kimi zaman sosyal çalkantılarla ülkemiz farklı hedeflere yönlendirilmiş, milli hedefinden uzaklaştırılmıştır. Kendi içimizde birlik, beraberlik, kardeşlik ikliminde kolaylıkla kimi sorunlar bir takım güçler tarafından kaşınarak kanatılarak derinleştirilmek istendi. Bu oyun defalarca oynandı. Ülke olarak bu sebeple çok büyük bedeller ödedik."

Erdoğan, "Son birkaç aydır yeniden yükselişe geçen terör olaylarının bizi güçlü ve müreffeh Türkiye hedefimizden vazgeçirmeye yönelik olduğunu biliyoruz. Bölgemizdeki kaos ortamından güç alan terör örgütlerinin ülkemizi ve milletimizi hedef alan saldırılarının üstesinden gelecek güce sahibiz, bunu böyle biliniz. Nitekim güvenlik güçlerimiz terör örgütüne tarihin en büyük darbelerini vuruyor, vurmaya devam edecek. Bizi bu süreçte asıl üzen demokrasinin vazgeçilmez kurumları olan siyasi partilerimizden beklediğimiz birliği ve kararlılığı gösteremiyor oluşudur." diye konuştu.

Erdoğan, şunları vurguladı: "Gördünüz işte, Ankara Garı'ndaki saldırı sonrasında dahi siyasi partilerimiz bu birliği, kararlılığı tam olarak ortaya koyamadılar. Ne diyorlar; 'işte şu bakan, bu bakan istifa etsin'. Peki, bu ülkede Sivas, Kahramanmaraş olayları olduğunda iktidarda kimler vardı? Niye o zaman bu istifaları yapmadınız ve yaptırmadınız? Yani her bu tür olaylarda bakanların istifasını istemek ne demektir biliyor musunuz? Bu ülkeyi yönetilemez hale getirmektir. Ve tam da terör örgütlerinin istediği şekilde onların dili ile devlete ve hükümete saldıran, hatta iftira atan siyasetçiler Türkiye’nin terörle mücadelesi önündeki en büyük handikaplarıdır. Biz siyasi partilerle, STK'larla, meslek örgütleriyle, medyasıyla karşılarına tek yürek, tek gövde olarak çıktığımızda inanın bana o terör örgütleri değil bomba, mantar tabancası dahi patlamazlar."

Erdoğan, herkesin devletin yanında yer aldığını göstermek mecburiyetinde olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında bir araya gelmemiz gerektiğiniz ifade etti.