Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi, hedeflerimize doğru ilerlemesi için gece gündüz çalışıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi AK Parti milletimiz tarafından kurulmuş ve bugüne kadar da milletimiz sayesinde ayakta kalmış bir partidir.

Herhangi bir arkadaşımız kendi şahsi meselesini davasının önüne koyuyorsa üstlendiği görevin hakkını veremiyor demektir. Mahallemizde beldemizde, ilçemizde, ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirlerini boylarını aşanların kaprislerine feda etmeyeceğiz. Her birimiz önce ülkem partim diyerek işlerimize dört elle sarılmalıyız.

Hiçbir şehrimizin fitne tacirlerine prim vermeyeceğine inanıyorum.

Kongre sürecinde delege listelerinin yenilenmesi beldelerden başlayarak ilçe ve il kongrelerinin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tüm bu çalışmaların temmuz ayına kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. En azimli, en dinamik isimleri partimizin yönetim kademelerine kazandıracağız.

Kuruluşundan bugüne partimize hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızı bu safın dışında bırakmayacağız ahde vefayı ihmal etmeyeceğiz. 

Belediye başkanlarımız, insanlarımızın gönüllerine dokunacak çalışmalar yapmalı. Sizlerden partimizi ve davanın bayrağını en yukarıya taşıyacak isimlerle kongrelerimizi yeniden diriliş şölenlerine çevirmenizi istiyorum. Bu işin başka yolu yok.