Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle;

- Bu toplantımızın ülkemizin içinden geçtiği sancılı dönemde çok güzel başlangıçlara vesile olacağına inanıyorum. Kızılcahamam sadece doğasıyla, kaplıcalarıyla bilinen bir yer değil Kızılcahamam aynı zamanda şehitler ve kahramanlar diyarıdır. 

- Şehitler ağacındaki 6 bin 917 künye bu toprakları nasıl vatan kıldığımızın sembolüdür. 

 - 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü katiller çoğu sivil 251 vatandaşımızı şehit etti. O gece Ankara, 90'ı sivil vatandaşımız 56'sı polisimiz 3'ü askerimiz olmak üzere tam 149 şehit verdi. Ankara'daki gazilerimizin sayısı bin 300'ü buluyor. 

- 8 mehmetçiğimizi şehit verdik. Bin yıldır söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek canlarını hiçe sayan tüm kahramanlarımızı hürmetle yaad ediyorum. Hiç şüpheniz olmasın şehitlerin kanını asla yerde koymadık, koymayacağız. 

- Terör sorununu Türkiye'nin gündeminden tamamen çıkarmakta kararlıyız. Emniyet ve istihbarat birimlerimizi FETÖ'cü hainlerden temizlememizin ardından son 3 yılda büyük başarılara imza attık. Yaz kış demeden yılın 365 günü operasyonlarımız aralıksız sürüyor. Kandil ve Sincar'da da inlerine girdik, giriyoruz.

- 4 bin 584 teröristi etkisiz hale getirerek Afrin'i bölücülerin esartinden kurtardık.

- Şimdi Mart seçimleri geliyor. Bu seçimlerde, teröre bulaşmış olanlar  sandıktan çıkarsa, anında gereğini yapıp, kayyum tayinleriyle yolumuza devam  edeceğiz.

- Terör saldırılarının da son günlerde yoğunlaşan ekonomik saldırıların da hedefi belli. Dikkat edin ülkemiz geliştikçe, güçlendikçe, çıkarlarını korumak için daha kararlı davrandıkça saldıraların da şiddeti artmıştır. 

- IMF borcunu tamamen sıfırladığımız bir dönemde gezi olaylarının başlaması tesadüf değil. Hemen bir saldırıya girdiler ve rakamlar çift haneli oldu. 

- 24 Haziran seçimleri sonrasında kur üzerinden tetiklenen ekonomik operasyonları da tesadüf olarak görmüyoruz. 

- Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Türkiye, Güney sınırı boyunca bir terör koridorunun oluşmasına rıza göstermeyecektir. 

- Toplam yatırım bedeli eski rakamla 52 trilyon bugünkü rakamla 52 milyon olan 9 kalem ve hizmeti resmen ilçemize kazandırmış bulunuyoruz. Tüm bu yatırımlarım ilçemize ve sizlere hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum.