Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa Stadyumu'nda ÖNDER mezuniyet törenine katıldı. Stadı dolduran gençlere seslenen ve  "Sizinle yeniden buluştuğumuz için çok mutluyum. Şu gençlikle gurur duymamak mümkün mü? Bu manzaraya bakıp da şükretmemek mümkün mü" diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Bu coşkulu atmosfer, gençlerimizin heyecanı bize programın hedefine ulaşacağını gösteriyor. Bu manzaraya bakıp da şükretmemek mümkün mü?

Şehit kanıyla sulanan şu vatanı sen koru Ya Rab. Şüphesiz kudret ve kuvvet sahibi olan sensin, sen bir şey dilediğin sadece 'Ol' dersin ve olur. Senden başka zafer sahibi yoktur. Bizi kapından çevirme Ya Rab! Bu geceden itibaren kalkacağımız sahurlarımızın, oruçlarımızın, namazların, okuyacağımız Kur'an-ı Kerim'lerin hürmetine bizi ve tüm Müslümanları her türlü zilletten sen muhafaza eyle Ya Rab!

ÇOK EZA CEFA ÇEKTİK

Kapatılan İmam Hatip okullarını yeniden açan merhum Adnan Menderes'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mahmut Celaleddin Ökten hocamızı da minnetle yad ediyorum. İsimlerini tek tek sayamadığım herkese şükranlarımı sunuyorum. Bugünlere kolay gelmedik. Çok eza cefa ettiler. Sizleri üniversitelerin kapılarından çevirdiler. Fakat sabrettik. Sabreden kimse zafere ulaşır. Bu sabrın sonunda hamdolsun... Tüm okullar kapatılmıştı. Fakat şimdi devran değişti. Artık isteyen istediği okula, istediği gibi,  katsayılar kalktı gidebiliyor mu? Sizden (imam hatipliler) bundan sonra başarı  bekliyorum. Rekabetçi olacaksınız. İlimde, irfanda rekabet istiyorum. Onun için  de gayretlerinizi çok önemsiyorum. Unutmayın, başarılarınız bizim iftihar  vesilemiz olacaktır Asım'ın neslinin yetişmesi için çok emek verildi.

'BİZ VAR OLDUKÇA BUNUN ÖNÜNÜ KİMSE TIKAYAMAYACAKTIR'

4 çocuğu İHL'den mezun olmuş bir baba olarak bizler de çok çile çektik. Ama bunlar aşıldı. Hiçbir kazanımımız bize altın tepside sunulmadı. Bugün bulunduğumuz yere tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik. Bu okullarımızın tarihi milletimizin son bir asırda yaşadıklarının bir özeti gibidir.İmam Hatiplere olan ilgiyi gölgelemeye çalışıyorlar. Bırakın başı açık kızım da kapalı kızım da hepsi üniversite yolunda rekabet etsinler, önlerini tıkamayın. Eğitim öğretimde özgürlüğün önüne kimse geçemez. Biz var oldukça ülkemizde bunun önünü kimse tıkayamayacaktır.

YALANDIR, YANLIŞTIR...

Mesleki eğitim sistemimizin tamamını felç etme  pahasına imam hatiplere uygulanan ayrımcılık ayıbını unutmadık, unutmayacağız. 28  Şubat döneminin ürünü olan bu ayıbı biz ortadan kaldırdık. Böylece öğrenci  sayıları 600 binden 60 bine kadar düşürülmüş okullarımızın kapılarına vurulan  zincirleri millet olarak hep birlikte parçaladık. Bir asırdır yeşeren umutları  yeniden canlandırdık. Milletimizin evlatlarını, değerleriyle, tarihiyle,  kültürüyle yeniden buluşturduk. Öğrencilerin zorla imam hatiplere  kaydedildiği, okulların zorla imam hatiplere dönüştürüldüğü gibi haberler  yalandır, yanlıştır, kasıtlıdır, çarpıtmadır. Önce karşısında ben dururum.  Bunları köpürtenler, kendileri baskıcı ve faşist olduğu için herkesi de öyle  zannediyorlar. Bizim zorlamayla, baskıyla hele hele toplum ve siyaset  mühendisliğiyle asla işimiz olmamıştır, olmayacaktır. Gözleri açık olanlar için  durum bellidir. İdraki bağlanmamış olanlar için hakikat apaçık ortadadır. İmam  hatiplere olan ilgi zorlamanın değil, gönül bağının eseridir.

"FETÖ İMAM HATİP'LERDE KENDİNE İSTİSMAR ZEMİNİ BULAMADI"

Terör örgütleriyle, haksızlıkla,  hukuksuzlukla, adaletsizlikle, şiddetle, meşru olmayan hiçbir işle imam hatipli  asla yan yana gelmez, gelemez. İşte bunun için FETÖ gibi ihanet çeteleri,  günümüzün Haşhaşileri bu kutlu çatı altında kendilerine istismar zemini  bulamamışlardır.Ben İHL diplomasıyla üniversiteye girmedim. Eyüp Lisesi'ne gittim oradan da mezun oldum ve üniversiteye öyle girdim. Bu İHL'ler ne çileler çekti be! Ama artık bunu yapamıyorlar. Benim evlatlarım... Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanacak puanı aldığı halde okuyamadı. Yurt dışına göndermek zorunda kaldım. İHL nesli budur, İHL'li kutlu bir mirasın taşıyıcısıdır. Bizler hak mücadelesini İHL okulları mücadelesini işte böyle bir kutlu zeminde verdik, veriyoruz.

BAKANA TALİMATI VERDİM ARENA İSMİ STATLARDAN KALDIRILIYOR 

Sözlerimin bu noktasında gördüğüm gerek bu stadyumda, doğup büyüdüğüm bu Kasımpaşa semtinde, adımı bu stadyuma verdikleri, Arena değil ha burası, stadyum! Arenalara karşıyım. Arenalarda neler yaptıklarını bilirsiniz değil mi? İnsanları nelere parçalatılırdı malum. Bakana talimat verdim. Arena isimleri stadlardan kaldıracağız. Bizim dilimizde böyle bir şey yok. Açın bakın anlamına, böyle bir şey olamaz.