Partisinin Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlediği "Vefa iftarları"na katılan Gül, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, bu seçimlerin çok anlamlı olduğunu, Türkiye tarihinde ilk kez milletin cumhurbaşkanını seçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimlerinin en büyük anlamının Ankara'da kapalı kapılar ardında milletvekillerine "şunu seç" diyen statüko değilde milletin seçiyor olmasının önemli olduğunu vurgulayan Gül, "Cumhurbaşkanının silah zoruyla, darbe tehdidiyle, şantajla, milletvekiline filan ismi seçin diye dayatan statüko değilde, vesayet değilde, milletin kendisi seçtiği için çok önemlidir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 aday yarışmıyor aslında, iki zihniyet yarışıyor" diye konuştu.

-"Statüko ve reform yarışı"

Seçimlerde yarışan iki zihniyetten birinin, Türkiye'yi kendi içine kapatan "Filistin'de masum insanların suçsuz çocuklar ölüyor banane" diyen bir anlayış olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Seçimlerde 'Filistin'in kendi meselesidir. Orada ayrı bir devlet bulunuyor. Onlarla ilgilenmem' diyen bir anlayış var. Mısır'da seçilmiş bir iktidara karşı darbe bile diyemeyen içine kapanık bir anlayış. Hala tek parti iktidarının döneminde ekmek ve zeytin yağı kuyruklarındaki metotlarla eski Türkiye'yi düşünen tamayül eden, özgürlüklerin demokratik hakların geriye dönüştürüldüğü eski Türkiye statüko... Aman millet yönetmesin anlayışı, reformdan uzak bir anlayış. Bir diğer tarafta yeni Türkiye vizyonu olan 2023 vizyonu olan yeni anayasa dileğiyle, Türkiye'nin daha fazla demokratikleştiği bütün vatandaşların daha fazla özgürleştiği anlayış var. Yani bir yerde statüko bir yerde reform yarışıyor, millet yarışıyor."

Gül, milletin tercihinin milletin adayı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, Türkiye'nin seçmiş olduğu ilk cumhurbaşkanının da Recep Tayyip Erdoğan olacağını belirtti.

Anayasada devlet başkanı ifadesinin kullanıldığını dile getiren Gül, "Devlete bir baş başkan seçiyoruz inşallah, başbakanıyla uyumlu icrasıyla uyumlu icranın başı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerek Türkiye, artık yeni Türkiye, yeni anayasa temelleri daha iyi noktaya ulaşacaktır" diye konuştu.

12 yıldır girdiği bütün seçimlerde AK Parti'nin milletin de büyük teveccühüyle zaferle çıktığını, partililerden bu seçimlerde de canla başla çalışıp sandıklara sahip çıkılmasını isteyen Gül, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızdan sadıklarda oy kullanarak iradesini ortaya koymalarını diliyorum. Birilerinin dediği gibi 'tıpış tıpış' diyerek milletin adam yerine saymayarak, milletini hizaya çekip işte 'göbeğini kaşıyan adam bidon kafalı ne anlar bunlar. Devlet başkanını bunlar mı seçecek' diyerek küçümseyen bir anlayış değil, milletin ve milli iradeye güvenen inan anlayış kazanacaktır."