CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, kendi koltuk ve ikballeri için ülkeyi ateşe atanları bu milletin hiç bir zaman affetmeyeceğini söyledi. Birilerinin saltanatını sürdürme adına 7 Haziran seçimlerinde sandıkta ortaya çıkan milli iradenin erken seçimle resmen gasp edildiğini belirten Kara, ülkede milli irade gasbı yaşandığını kaydetti. Kara, Cumhuriyet tarihi boyunca AKP kadar yargı kararlarını yok sayan bir hükümetin gelmediğini vurguladı.

Antalya Manavgat'ta açıklama yapan Kara, AKP tarafından yapılan milli irade gasbının tarihe kara bir leke olarak yazılacağını, gelecek nesiller bu yapılanları okuyunca utanç duyacağını ifade etti. Ülkenin, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarını tanımayan geçici bir hükümetle karşı karşıya olduğunu söyleyen Kara, Cumhuriyet tarihi süresince milletin böylesi bir zulüm görmediğini ifade etti. Kara, bu iktidarın, yaptığı bütün hukuksuz işlerin hesabını eninde sonunda vereceğini, millete hangi zulüm ve eziyeti yaparsa yapsın bağımsız yargıdan kaçamayacağının iyi bilinmesi gerektiğini dile getirdi.

YARGI KARARLARINI TANIMAYAN BÖYLESİ BİR HÜKÜMET HİÇ GÖRÜLMEDİ

Milli Eğitim'in bunca sorunu varken AYM kararlarını tanımamak için özel okul ve dershane baskınlarıyla 'biz halen güçlüyüz' mesajının verilmek istendiğini anlatan Kara, şöyle konuştu: "Halkımız 7 Haziran'da 13 yıldır ülkemize ve insanlarına zulüm eden bu iktidarı tek başına iktidara getirmeyerek yeter artık demiştir. Halkın sandıktaki tercihine saygı göstermeyenler milli irade gasbı yaparak ülkeyi seçime götürmüştür. Cumhuriyet tarihi süresince halkına zulüm eden ve yargı kararlarını yok sayan bir hükümet gelmedi. 25 dönem milletvekilleri Meclis'te komisyon bile kuramadan sandıkta milletten aldığı yetki gasp edildi. Bu milli irade gasbını milletimiz asla affetmeyecek. Halkımız 7 Haziran'da iktidara verdiği 'seni istemiyorum' ikazını 1 Kasım'da daha gür bir şekilde verecek. Halkımız bu iktidarın zulmüne 1 Kasım'da dur diyecek. Yaptıkları hukuksuz ve kanunsuz işleri kendileri çok iyi bildikleri için yapışmış oldukları koltuklarını bırakınca yargıya hesap vermekten korkuyorlar. Korktukları için koltuklarını bırakmama uğruna ülkeyi ve ülke insanını ateşe atmaktan çekinmiyorlar. "