Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde CHP mitinginde konuşan milletvekili adayı Kamil Dalkara “İktidarı arkasına alıp millete kan ağlatanlar bir gün hesap verecek.“ dedi.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri kapsamında seçim çalışması yürüten CHP, Afşin ilçesinde düzenledi. Mitinge CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, milletvekili adayları Kamil Dalkara, Fatih Viçdan, Selim Sümen, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili 1. sıra adayı Kamil Dalkara iktidar partisine yüklenerek iktidar partisini iki yüzlülükle suçladı. Dalkara; "Sizleri AKP’yi yani adında adalet olan partinin gidişini alkışlayarak göndermeye davet ediyorum. Devleti kendileri için kullandılar. Devlet bakidir ama hükumetler geçicidir. Bunların da dönemi kapanıyor. Hükümetler milletinin halkının yaşamını kolaylaştıracak. Onlar yapamadılar ama biz kolaylaştırmayı vaat ediyoruz." dedi.

'AKP'NİN KALKINMASINI GÖRDÜK AMA ADALETİNİ GÖRMEDİK'

AK Parti’yi eleştirileren CHP adayı Kamil Dalkara; "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde bu zalim düzene, bu tiran düzene, bu hırsız düzene dur demek için seçim meydanlarına çıktık. Şunu bilelim; hiçbir ülkede ister İslam ülkesi olsun ister Hristiyan ülkesi olsun din adı uğrunda ‘ben dindarım’ diye bir ülkeyi yiyip bitiren, bir ülkede hırsızlık yapan, bir ülkede talan yapan hiçbir iktidar görülmedi ama AKP’de gördük. AKP Adalet ve Kalkınma Partisi diye açılımı var; biz bunların kalkınmasını gördük ama biz bunların adaletini görmedik. Bunlar adaletsiz bir parti, bunların bu ülkeyi yiyip bitiren bir parti." diye konuştu.

'SARAYDA OTURAN ZALİMİN DE SARAYINI BAŞINA YIKACAĞIZ'

CHP Kahramanmaraş milletvekili adayı Kamil Dalkara, 17 - 25 Aralık rüşvet yolsuzuluk operasyonlarını hatırlatıp, "Türkiye’de bunlar yargıyı bitirdiler. Türkiye’de bunlar emniyet dediler paralel dalgası çıkardılar, emniyetin hepsini talan edip hepsini yerinden yurdundan ettiler. Bunlar çıktılar askeriyeye dil uzattılar, sonra utanmadan çıktılar dediler ki komplo yapıldı. Halk bunu unutmadı. Sen ülkendeki milli değerlerine saygı göstermezsen, bir yıl sonra önüne bir sandık gelir halk da gereğini yapar. Hiç mi bu halktan korkmuyorsun? Halka vaat ettiğiniz her şey yalan çıktı. Sıra sana da gelecek. Ben AKP’liyim, ben bir yer müdürüm, ben bir yerleri ele geçirmişim diyen herkesin hesabı sorulacak. Düzen gelecek. Yaşanabilir bir Türkiye olacak. Herkes hakkını alacak, particilik ortadan kalkacak. Biz bunların ağzından düşürmediği ‘halka hizmet Hakka hizmet’i hırsızlıkla söylemiyoruz. Biz Sayın Genel Başkanımızı Türkiye Cumhuriyeti’nde Başbakan yapmak istiyoruz. Sarayda oturan zalimin de sarayını başına yıkacağız, tutup kulağından getireceğiz Çankaya Köşkü’nde adam gibi oturacak.” diyerek Afşinlilerden oy istedi.