Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyon hükümeti görüşmeleri kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 2 buçuk saat süre bir görüşmeden sonra basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, "Maalesef, çok arzu etmemize rağmen gerek CHP'yle gerekse MHP'yle koalisyon zemini olmadı. Elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu da şahittir. 23 Ağustos'tan sonra ülkenin erken seçime gitmesi çerçevesinde neler yaşanır takdir edemem. Cumhurbaşkanı ile isitişare edeceğim gerekirse görevi iade edeceğim" diye konuştu.
Davutoğlu,  "Her şeyden önce teşekkür ederim. Bahçeli ile gayet samimi, dürüst, açık yürekli bir görüşme gerçekleştirdik. Terör ile mücadele kapsamında geldiğimiz son noktayı paylaştım. Bahçeli, Ak Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Ben kendisinin yaklaşımını saygıyla karşıladığımı ifade ettim. Olabilecek senaryoları dile getirdi. Bir koalisyon mümkün görünmüyor. Bahçeli, 'Ak Parti ile kısa süreli bir seçim koalisyonu mümkün görünmüyor.' diyerek bir azınlık hükümeti desteği zaten daha önce de kabul etmeyeceğini ifade ettiğini söyledi. Erken seçim kararı için de bir hükümet Melis'e gelirse toplantıya katılacaklarını ama erken seçime destek vermeyeceklerini ifade etti" açıklamasında bulundu.

"MAALESEF, ÇOK ARZU ETMEMİZE RAĞMEN GEREK CHP'YLE GEREKSE MHP'YLE KOALİSYON ZEMİNİ OLMADI"
Davutoğlu, "Maalesef, çok arzu etmemize rağmen, gerek CHP'yle gerekse MHP'yle koalisyon oluşturmanın zemini olmadığı açık bir şekilde ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bunu ilk fırsat MKYK'da arkadaşlarımla, daha sonra Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek bundan sonra atacağımız adımlarla ilgili bir değerlendirmede bulunacağız" diye konuştu.

"ELİMDEN GELEN BÜTÜN ÇABAYI GÖSTERDİM SAYIN BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU DA ŞAHİTTİR"
Davutoğlu,  "Elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu da şahittir" dedi.


"23 AĞUSTOS'TAN SONRA ÜLKENİN ERKEN SEÇİME GİTMESİ ÇERÇEVESİNDE NELER YAŞANIR TAKDİR EDEMEM"
Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir etmesi halinde 23 Ağustos'tan sonra ülkenin erken seçime gitmesi çerçevesinde neler yaşanır bunu takdir etmem mümkün değil. 9 Temmuz'dan bu yana olabilecek bütün yolları denediğimi düşünüyorum" dedi.

"CUMHURBAŞKANI İLE İSİTİŞARE EDECEĞİM GEREKİRSE GÖREVİ İADE EDECEĞİM"
Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı ile istişare edeceğim gerekirse görevi iade edeceğim" dedi.