Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin 2015 koalisyon görüşmelerine ilişkin "Açıklarsak insan içine çıkamaz" sözlerine cevap verdi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Ülkemiz, milletimiz çok ciddi sorunlarla boğuşuyor. Bunlar ıvır zıvır meseleleri, saçma sapan tartışmaları köpürtüp duruyorlar. Her hafta başka bir provokasyon, her hafta bir başka gereksiz tartışma.

Eminim ki bazen kendi aralarında tartışıyorlar ya da düşünüyorlardır, 'yahu bu 2002’de ülkeyi iflasa sürüklemiş Bahçeli’nin üzerimizdeki vesayeti mi yoksa yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz mi daha büyük bir yük ve tehdit' diye.

"İKTİDAR, İTTİFAKI YÖNETMEKTEN ÜLKEYİ YÖNETEMEZ HALE GELDİ"

Bu iktidar, ittifakını yönetmekten ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. Cumhurbaşkanı Bahçeli’yi idare etmekten ekonomik krizi göremez hale gelmiştir.

Erdoğan kendi icadı yüzde 51 korkusundan ülkemizin karşı karşıya olduğu hiçbir ciddi sorunu anlayamaz hale gelmiştir. Erdoğan’ın ülkemizin karşı karşıya olduğu herhangi bir meseleyi anlaması mümkün değildir artık.

"SAĞLIK BAKANI KENDİSİNİ YALANLAYAN AÇIKLAMALAR YAPIYOR"

Sağlık Bakanı kesintisiz bir şekilde kendisini yalanlayan açıklamalar yapıyor. Sağlık Bakanı'nı zerre ciddiye alsanız şu elimizde on milyonlarca aşı olması gerekiyordu.

Bakanın palavrasını ciddiye alsanız 11 Aralık’tan bu yana nüfusumuzun neredeyse yüzde 90’ına yakınının aşılanmış olması lazımdı. Ne diyordu, '11 Aralık’ta aşı geliyor, günde de en az 1,5-2 milyon kişiyi aşılayacağız'. Tabi ki hepsi palavra ve boş laf.

"YANDAŞ MEDYA ERDOĞAN'I DA SOLLUYOR"

Erdoğan çıkıyor, “aşı üretiminde en fazla projeye sahip olan dünyadaki üçüncü ülkeyiz” diyor. Erdoğan böyle abartıyor, yandaş medya Erdoğan’ı da solluyor: “Aşı üretiminde dünyada üçüncüyüz.

Aşı nerede? Bütün dünya ülkeleri farklı aşılardan bir sepet yaparken siz ısrarla niçin adım atmıyorsunuz? Aşı üreten ülkeler bile en az bir tane başka ülkeden farklı aşı alırken siz ısrarla niçin adım atmıyorsunuz?

"ÇİN Mİ TEHDİT EDİYOR SİZİ?"

Sayın Erdoğan, Sayın Koca? Bu aşı işinde sizin elinizi tutan nedir? Çin mi tehdit ediyor sizi? Başka bir odak mı? Düşünmek bile istemiyorum aşı üzerinden birileri zengin mi olacak? İstedikleri payı alamadıkları için mi Çin dışından aşı getiremiyorsunuz?

Elbette başarılı oldukları bir nokta var: Mesela iktidar partisinin bütün MKYK üyelerini aşıladılar. Bu da elbette az bir başarı değil. Milyonlarca insan aşı beklerken, yetmedi sağda solda konu komşu ve tanıdıklarına da aşı ikram etmeye başladılar.

"BAHÇELİ ŞİMDİ DE 2015 GÖRÜŞLEMERİ ÜZERİNDEN UCUZ BİR YAKLAŞIM SERGİLİYOR"

Sayın Bahçeli şimdi de sayın Selçuk Özdağ’a ve gazetecilerimize yönelik saldırılardan dikkatleri dağıtmak için iki heyette on kişinin şahitlik ettiği 2015 koalisyon görüşmeleri üzerinden ucuz bir yaklaşım sergiliyor.

Nasıl kendisinin tahrikiyle genel başkan yardımcımızın canına sokak ortasında kastedildi ise şimdi de yalanları ve iftiralarıyla siyasetin ahlakına, namusuna ve itibarına kastediyor. Bahçeli’nin ne üslubuna ne yalanlarına ne tahriklerine yetişmemiz mümkün değil.

"YALAN VE İFTİRA İLE DE ARANIZA MESAFE KOYUN"

Bahçeli ve MHP yönetimine bir kez daha seslenmek istiyorum: Nasıl şiddetle aranıza mesafe koyun dediysek; lütfen yalan ve iftira ile de aranıza mesafe koyun.

Sayın Bahçeli, siz bırakın 2015 koalisyon görüşmesinde neler konuşulduğunu, 10 kişinin katıldığı bir görüşmenin bir cümlesi bile mahrem olmaz, sır kalmaz…

"FARUK ÇELİK HAKARETLERİNİZE GEREKLİ CEVABI VERDİĞİMİ DİLE GETİRDİ"

Nitekim Sn. Faruk Çelik daha önce bu iddiaları gündeme getirdiğinizde orada bulunmanın ahlaki gereğini yaparak sizin Cumhurbaşkanına yönelik hakaretlerinize benim gerekli cevapları verdiğimi, sizin ise koalisyon tekliflerinin tümüne hayır dediğinizi dile getirdi.

Şimdi dünyevi ahlak ve uhrevi sorumluluk gerektiren dürüst şahitlik ilkesinin gereğinin heyetimizde bulunan Lütfü Elvan, Mahir Ünal ve Ertan Aydın tarafından da yerine getirilmesi hem benim hem de milletimizin hakkı ve beklentisidir.

"O ZAMAN NİYE İTİRAZ ETMEDİNİZ"

O zaman niye itiraz etmediniz de olayın üzerinden beş yıl geçtikten sonra 'müflis tüccar eski defterleri karıştırır' deyişine uygun bir şekilde bir iftira kampanyası halinde dile getiriyorsunuz. Amacınız suni bir gündem yaratarak siyasilere ve gazetecilere dönük saldırıları unutturmak! Amacınız bu saldırılarda kullanılan piyonların arkasındaki azmettiricileri korumak

"ÖZDAĞ 'KENDİ KENDİSİNE SALDIRI DÜZENLEMİŞ' Mİ DİYORSUNUZ?"

Siz bırakın 2015’i de bugün neler konuşuyorsunuz onu söyleyin. Ne diyorsunuz Erdoğan’a, mesela Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ “kendi kendisine saldırı düzenlemiş” diyor musunuz?

Evet Sn. Bahçeli önce tahrik etti ardından da çıkıp “bu saldırganların bizimle hiçbir alakası yoktur, olsa olsa Özdağ kendi kendisini dövdürüp kayda aldırmıştır” dedi. Çok zekice değil mi! Çok ahlaklı ve delikanlıca bir tavır değil mi!

"ERDOĞAN VE AK PARTİ KENDİSİNİ BAHÇELİ VE MHP'YE DÖVDÜRÜYOR"

Türkiye’de kendi kendisini dövdüren bir kişi var o da Sn. Erdoğan. Sn. Erdoğan ve AK Parti kendisini Sn. Bahçeli ve MHP’ye dövdürüyor, ezdiriyor ve aşağılatıyor. AK Partili kardeşlerimin de bu beşinci sınıf vesayet rejimini, esaret düzenini izlemesi isteniyor.

Bu koalisyon iktidarının bizi getirdiği yeri gördünüz. Bundan 20 yıl önce başörtülü bir hanım Meclis'te konuşturulmamıştı şimdi de başörtülü bir Uygur Türkü hanımefendi konuşturulmadı. Bunların ahlakı da Müslümanlığı da Türklüğü de demokratlığı da bu kadar işte.

"DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN ÇİN'E VERDİĞİ SÖZ VAR"

Niçin konuşturulmadı biliyor musunuz? Çünkü bu ülkenin Dışişleri Bakanının Çin’e verdiği söz var. Ne demişti Türk Dışişleri Bakanı: Çin aleyhine hiç bir yayına, konuşmaya izin vermeyeceğiz! Evet aynen böyle!

Doğu Türkistan’da mazlumların feryadı arşa ulaştı; mazlumların sesi olduğunu iddia eden Erdoğan nerede? Kulaklarına ve diline mühür vurulduğunu görüyoruz da, yüreğine de mi mühür vuruldu?

"TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ GELİR ADALETSİZLİĞİDİR"

Onlar ne kadar unutturmaya çalışırlarsa çalışsınlar, Türkiye’nin gündemi gelir adaletsizliğidir, Türkiye’nin gündemi yoksulluk ve açlıktır, Türkiye’nin gündemi bitmek bilmeyen zamlardır, hayat pahalılığıdır.

Daha önce üniversitede, iskelede, meydanda tanzim satışla fiyatları düşüreceğini zanneden bu cahiliye lobisi yeniden zuhur etti. Şimdi de PTT’de sıvı yağ, bakliyat satarak fiyatları düşüreceklermiş. Yetmiyormuş gibi bir de ihbar hattı kurmuşlar.

"LÜTFEN ZAMLARI İHBAR EDİNİZ"

Kıymetli Kardeşlerim, buradan sizlere sesleniyorum, lütfen ihbar ediniz. Alın elinize elektrik faturasını, son iki yılda gelen yüzde yüzün üzerindeki zammı ihbar edin. Alın elinize doğalgaz faturasını, son iki yılda gelen yüzde yüzün üzerindeki zammı ihbar edin.

Köprülerden geçen esnaf ve tüccar kardeşim, Akdeniz’den ve Ege’den İstanbul’a varmak için ödediğiniz binlerce liralık köprü geçiş ücretlerini ihbar edin.

"SAÇMALIĞI 80 DARBECİLERİ DÜZEYİNE ÇEKTİNİZ"

Biz "Allah rızası için kendinize gelin" dedikçe siz artık saçmalığı 80 darbecileri düzeyine çektiniz. 80 darbesi sonrasında Evren’in “talimat verdim, enflasyon düşecek” düzeyindesiniz. Trol medyanız “Erdoğan talimat verdi, fiyatlar düşecek” diye çıkıyor.

Maalesef bu iktidarın kendisini düzeltme imkanı kalmamıştır. Aksine göreceksiniz çok daha yanlış işlere girecekler. Çünkü öncelikle bu iktidar liyakat ve ciddiyetten istifa etmiştir. Bu iktidarın devlet gücünü kullanmaktan başka bir vasfı da kalmamıştır.

"TÜRKİYE'NİN ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOKTUR"

Bütün bu zorluklara rağmen Geleceğe güvenin. Bu zor günlerden elbette çıkış vardır. Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yoktur. Sorunları çözemeyen bir iktidar vardır. Onlar sorun çıkaracak biz ise ülke sorunlarının çözümü için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

Her zaman söylediğimiz gibi, hiçbir şey bitmedi, her şey yeniden başlıyor."