MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul çalışmaları sırasında Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e Kahramanmaraş'ın idare ve vergi mahkemesi konusunda komşu illere gitmek zorunda kaldığını ifade ederek, şu soruyu yöneltti:
“Kahramanmaraş, Türkiye'nin on sekizinci büyük şehri ama maalesef ki idare ve vergi mahkemeleri yok. Etrafımızda bulunan illere gidiyor bu gibi davalar, bu gibi konular. Kahramanmaraş'a idare ve vergi mahkemeleri açmayı düşünüyor musunuz?”
Konuyu inceleyeceğini söyleyen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nun sorusuna şu şekilde cevap verdi: 
“Bir ilde bu şekildeki ihtisas mahkemelerinin kurulmasına dair Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun uyguladığı kriterler var. O ilde açılmış olan idari ve vergi davalarının belli bir limite ulaşması hâlinde o ilde vergi mahkemeleri ve idare mahkemeleri kurulabilmektedir.
Ancak Kahramanmaraş'tan başka illerdeki idare ve vergi mahkemelerine giden dosya sayılarını inceleyelim hakikaten o limitler içerisinde ise bu mahkemelerin kurulmaması için bir neden yok Sayın Dedeoğlu, onu inceleyeceğim.”