Hava kirliliği konusuna çözüm bulunması gerektiğini belirten MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan Afşin Elbistan Termik Santrali'nden kaynaklanan kirlilik konuda hükümetin önlem almasını istedi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

ÇÖZÜM BULUNSUN
“O bölgede yaşayan insanlarımız yani Elbistan, Afşin ve belde başkanlıklarımız, özellikle de Çoğulhan bölgesinde hava kirliliğinden çok büyük miktarda vatandaşlarımız hayatını kaybetmektedir, kanser olmaktadır. İki yıldan beri sizlerden buranın filtresi noktasında, filtre takılması, filtresinin yenilenmesi noktasında çok büyük ricalarda bulunduk. Şu ana kadar hâlâ bu konuyla ilgili hiçbir çalışma yapılamadı, orada hava kirliliği hat safhalara ulaştı. Bu konuyla ilgili acaba bugün ne dersiniz Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak Sayın Bakanım?” 

BAKANIN CEVABI
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nun konuşmasına Meclis kürsüsünden cevap veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konuyu inceleteceğine işaret ederek, “Sayın Dedeoğlu'nun "Afşin Elbistan hava kirliliği had safhadadır”¦" Daha önceden de bu konuda bize uyarıda bulunduğunu ve bir adım atılmadığı noktasında uyarısı var. Bunu da yine araştırıp ancak cevap verebilirim, bu bakımdan bunu da şu anda cevaplandıramıyorum ama eğer gerçekten Afşin Elbistan'da böyle bir durum varsa bu da çok önemli. Fakat çevre konusunda, tabii, dünya çok öne gitti artık. Yani bütün dünyada, her tarafta, bütün 195-198 devlette, maddi gücü olan da olmayan da -çünkü iletişim, ulaşım arttı- çevre konusunda çok duyarlı bir konuma geldi. Türkiye'de de biz -çok samimiyetle ifade etmek istiyorum- çevre konusunda belki harcama olarak Avrupa kadar harcama yapamıyoruz ama Avrupa'dan çok daha duyarlıyız. Bizde bahçelendirme, çiçeklendirme, ormanlandırma Avrupa'dan daha hızlı artıyor, bu çok net bir şeklide böyle.” dedi.

TARİHİ ESERLER
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ayrıca tarihî ve kültürel özellikleriyle Türkiye'nin sayılı illerinden biri de Kahramanmaraş'ın tarihi değerlerine dikkat çekerek, “bu tarihî ve kültürel özelliklerimiz bizden sonraki nesillere de intikal ettirilmelidir. Bunlara çok iyi bakmamız lazım, bunları çok iyi korumamız lazım ama maalesef ki Kahramanmaraş ve ilçelerinde bu tarihî ve kültürel özelliklere sahip binalarımıza, yapılarımıza istenilen ilgi ve alaka yoktur. İlgili bakanlıklardan bu konuyla ilgili Kahramanmaraşlılar olarak yardım bekliyoruz ve bunların 2013, en geç 2014 yılının içerisinde tadilat ve dekorasyonlarının tekrar yapılmasını talep etmekteyiz.” şeklinde konuştu.