17-25 Ara­lık bü­yük rüşÂ­vet ve yol­suz­luk ope­ras­yon­la­rı­nın ar­dın­dan es­ki ba­kan­lar Mu­am­mer Gü­ler, Za­fer Çağ­la­yan, Ege­men Ba­ğış ve Er­do­ğan Bay­rak­tar hak­kın­da sav­cı­lık ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan fez­le­ke­ler Mec­li­s'e gön­de­ril­di. TBMM 5 Ma­yıs'ta so­ruşÂ­tur­ma ko­mis­yo­nu kur­ma ka­ra­rı al­dı. An­cak AK Par­ti­'nin üye bil­dir­me­me­si ne­de­niy­le ko­mis­yon 8 Tem­muz'da ku­ru­la­bil­di. Ko­mis­yon ilk top­lan­tı­sı­nı 9 Tem­muz'da ger­çek­leşÂ­ti­re­rek gö­rev da­ğı­lı­mı yap­tı. O ta­rih­ten son­ra ça­lışÂ­ma­ya başÂ­la­mak için ise top­lan­ma­dı.
 
”˜DOSYAYI GİZLEDİLER'
 
MHP Kah­ra­man­ma­raş Mil­let­ve­ki­li Me­sut De­de­oğ­lu, AK Par­ti­'nin rüşÂ­vet ve hır­sız­lık olay­la­rı­nı mil­let­ve­kil­le­rin­den, ba­sın­dan ve ka­mu­oyun­dan giz­le­me­ye ça­lışÂ­tı­ğı­nı be­lirt­ti. Ko­mis­yon ça­lışÂ­ma­la­rı­nın da bu ne­den­le ge­cik­ti­ril­me­ye ça­lı­şıl­dı­ğı­nı vur­gu­la­dı. Cum­hur­başÂ­kan­lı­ğı se­çim­le­rin­den ön­ce ko­mis­yo­nun ça­lışÂ­ma­ya başÂ­la­ma­sı­na mü­sa­ade edil­me­di­ği­nin al­tı­nı çiz­di.
 
”˜AKP İD­Dİ­ALA­RI ÖRT­BAS ET­MEK İS­Tİ­YOR'
 
MHP ola­rak yol­suz­luk ve rüşÂ­vet olay­la­rı­nın üze­ri­nin ör­tül­me­si­ne mü­sa­ade et­me­ye­cek­le­ri­ni di­le ge­ti­ren De­de­oğ­lu, ko­mis­yo­nun MHP'­li tek üye­si ola­rak dos­ya­la­rı in­ce­le­di­ği­ni ve ken­di ra­po­ru­nu ha­zır­la­ya­rak ko­mis­yon başÂ­kan­lı­ğı­na ve­re­ce­ği­ni be­lirt­ti. De­de­oğ­lu, ay­nı dü­şün­ce ya­pı­sı ile gi­de­cek ol­ma­sı ha­lin­de id­di­ala­rın ya­zı­la­cak ra­por­da da ka­pat­mak is­te­ne­ce­ği­ni vur­gu­la­dı.