MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, soruşturma komisyonu muhalefet milletvekilleri olarak, iktidar partisi milletvekillerini Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 26. maddesinin son fıkrası uyarınca, 18 Temmuz 2014 tarihinde saat 15.00'de komisyonun çalışma programını belirlemek ve komisyon başkanının yetkisiz olarak fezlekeleri iade etmesine ilişkin gelişmeleri görüşmek üzere toplantıya çağırdıklarını vurguladı. 

Fezlekelerin soruşturma komisyonu başkanı Hakkı Köylü tarafından dizin pusulası olmadığı gerekçesiyle iade edilmesi muhalefet milletvekillerini harekete geçirmiştir. 

İlk Olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenleyerek fezlekelerin iade edilmesi konusunu sert bir dille eleştiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, soruşturma komisyonunu muhalefet milletvekilleri olarak toplantı yapmaya davet ettiklerine dikkat çekti. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, iktidar partisinin bu çağrıya uymadığını açıkladı. 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade ederek, iktidar partisi AKP'yi soruşturmayı engellemekle suçladı. 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, iktidar partisinin soruşturma komisyonunun çalışmalarını engelleyerek çalışmaları Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasına atmak istediğini de sözlerine ekledi.