TBMM Genel Kurulu'nda yapmış olduğu 2013 yılı bütçe konuşmasında, hükümet bu kaynakları, toplumun günlük hayata kullandıkları pek çok ürüne zam yaparak sağlamayı planladığına işaret ederek, hükümetin gelir kaynaklarının en başında akaryakıt zamlarının birinci sırada geldiğini ifade etti.

AKARYAKIT ZAMLARI

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye'nin bu nedenle, son 10 yıldır dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanır hale geldiğine de dikkat çekerek, "AKP iktidarı öncesi 1.6 lira olan benzinin litre fiyatı yapılan son zamlardan sonra 4.76 liraya yükselmiştir. Hükümet, sadece akaryakıta zam yapmakla kalmayıp, bütçe öncesi ve sonrası sürekli olarak pek çok ürüne zam yapmaya başlamıştır.” dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, hükümetin bütçe açıklarını zam yaparak vatandaşların sırtına yüklemeyi adeta bir alışkanlık haline getirdiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Memur maaşlarına bütçe dengeleri bozulur gerekçesiyle 4+4 oranında zam yapan hükümet, 2012 yılı içinde elektrik fiyatlarını yüzde 21, doğalgaz fiyatlarını yüzde 29.3 ve LPG fiyatlarını da yüzde 25.9 oranında artırmıştır.

Motorlu taşıtlardan alınan vergileri artıran hükümet, tapu işlemleri üzerinden alınan binde 16.5 oranındaki harçları da binde 20 olarak yeniden düzenlemiştir. Yapılan bütün bu zamlar, piyasada tüm ürünlere kısa sürede yansımış ve fiyatları atmıştır.

Hükümet bu bütçede de, geçmiş bütçelerde olduğu gibi işçiyi, memuru, emekliyi, esnafı, çiftçiyi, asgari ücretliyi ve dar gelirliyi unutmuştur.

Bu durumda, Kahramanmaraş ilimizde yıllardır ağır aksak devam eden yatırımlar, 2013 yılı içinde de kaynak sıkıntısı nedeniyle tamamlanamayacaktır.

YOKSULLUK SINIRI

Hükümet tarafından uygulanan yanlış ekonomi politikaları, ülkemizde açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan kişi sayısını da sürekli olarak artırmaktadır.

Başta asgari ücretliler olmak üzere, çalışanların ve emeklilerin büyük çoğunluğu açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmiştir.”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ekonomi konusunda ülkemizde bunlar yaşanırken, AKP hükümeti tarafından izlenen yanlış politikaların, terör olaylarını halen ülkemizin en önemli meselesi yapmaya devam ettiğini bildirdi.

Hükümetin terörle mücadele yerine, müzakereyi tercih edilmesini de eleştiren, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Hükümetin açılım konusunda başlatmış olduğu politikaların ve izlemiş olduğu yolun, terörü azdırdığını kaydetti.

Her seçim öncesi açılım politikasında geri adım atan hükümetin, seçmenin oyunu aldıktan sonra, seçim sonrası yeniden açılım politikalarını sürdürdüğünü de iddia eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

BÖLÜNME TEHLİKESİ

“Uygulanan açılım politikaları, adım adım Türkiye'yi bölünmeye götürmektedir. Gelinen bu noktada, hükümet tarafından terör konusunda mücadele yerine müzakerenin tercih edilmesi de ülkemize bölücü terörü bitirememiştir.

Tam tersine terörü daha da artırmıştır. Yapılan araştırmalar bunu göstermektedir. Son 10 yılda toplam 1163 güvenlik görevlimiz bölücü terör örgütü elamanları tarafından haince şehit edilmiştir. Ülkemiz, terör konusunda ağır bedeller ödemeye devam etmektedir.

Açılım politikaları, Türkiye'yi terör konusunda daha da kötü bir noktaya getirmiştir. Hükümet, bölücü terörle daha etkin bir mücadele başlatmalıdır. Terör mutlaka bitmeli, ülkede huzur ve güven ortamı yeniden kavuşmalıdır.”

İL AFET PERSONELİ

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, konuşmasında İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının sorunlarına da değindi.

Kurumun fiziksel olarak ayrı ayrı çalışmasının sorun oluşturduğunu belirterek, bu müdürlüklerin, mali yönden özel idarelere bağlı birimler olması, birçok sıkıntıyı da beraberin de getirdiğini ifade etti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan personelinin maaşları Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bütçesinden karşılanırken, giderleri de özel idare bütçesinden karşılandığını vurguladı.

Bazı özel idareler kendi personeline vermiş olduğu sosyal yardımları, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde çalışan personele vermediklerini de açıklayan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, görevde yükselme, pek çok kurumda olduğu gibi bu kurumda da yapılamadığını bildirdi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, bu kurumda çalışan bazı memurların, arazi ücreti alırken, genel idare hizmetleri sınıfında çalışan personel bu ücretten mahrum bırakıldığını da sözlerine ekledi.