Muhalefet şerhini 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk komisyonuna teslim etmeden önce TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, çok kapsamlı bir muhalefet şerhi hazırladıklarını vurguladı. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, soruşturma komisyonunun, Komisyon Başkanı Hakkı Köylü tarafından çalıştırılmadığını ve dinlenmesi gereken tanıkların komisyonda dinlenmediğine işaret ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
AKP’li dört eski bakan hakkındaki iddiaları soruşturan Meclis Soruşturma Komisyonu’na, üç klasörlük muhalefet şerhi hazırladık. Muhalefet şerhimizin içinde çok sayıda belge ve bilgi bulunmaktadır. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın da komisyonda dinlenilmesi talebimiz başkan Hakkı Köylü tarafından dikkate alınmamıştır. 
Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın da dinlenmesi için dilekçe verdim. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü bu dilekçemi dikkate almamıştır. Bunu burada ilk kez paylaşıyorum.”
Bakanların ‘rüşvet yolsuzluk ve devlet görevini kötüye kullanmak’ suçlarından Yüce Divan’a gitmeleri gerektiğini savundu.
Muhalefet Şerhi
MHP’nin muhalefet şerhinde, bakanlarla ilgili rüşvet, imtiyaz sağlama, görevini kötüye kullanma iddiaları ve Rıza Sarrafl’a olan ilişkilere yer veriliyor. Dosyada, MİT’in Başbakanlığa yazdığı rapor, MASAK kayıtları, telefon tapeleri, görüntüler, MASAK raporu, komisyon tutanakları, komisyon tutanaklarına yansıyan şüpheli bakanların tevilli (tartışmalı) beyanları, MASAK’ın malvarlıklarının araştırmasına ilişkin raporuna karşı inandırıcı bulunmayan cevapları, bu cevapların değerlendirmesine ilişkin bilirkişi Ali Demir’in raporu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma dosyasında bulunan tanık ifadeleri ve bankalar yeminli murakıbı tarafından hazırlanan bilirkişi raporu yer almaktadır.