Destici, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturma dosyasının Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşmasıyla alakalı Başsavcı Ramazan Apaçık'ı ziyaret etti.

Ziyaret öncesi adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Destici, yeni göreve başlayan Apaçık'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunduklarını, aynı zamanda hem parti hem de ailelerin avukatlarıyla birlikte dosya üzerindeki fikir ve görüşlerini aktaracaklarını söyledi.

Önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığını tekrar ziyaret edeceğini belirten Destici, "Çünkü dosya henüz yeni geldi ve dosyayı inceleme fırsatı bulunamadığını tahmin ediyorum. Onun için şu anda dosyanın içeriğinden ziyade bugüne kadar gelinen safahatı avukatlarımızla birlikte kendisiyle paylaşacağız. Avukatlarımız teknik olarak birtakım bilgiler sunacak. Taleplerimizi kendilerine ileteceğiz" diye konuştu.

Davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini dile getiren Destici, şöyle konuştu:

"Soruşturmanın iyi yönleri var, kötü yönleri var. İyi yönleri, hiçbir şey eksik bırakılmadı, her şey dosyanın içerisinde, tabi zaman aşımı diye bir problemimiz yok. Ama kötü tarafı nedir derseniz, dün Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı. Bu soruşturmanın bu zamana kadar tamamlanması gerekiyordu. Özellikle 7 ana şüphe var. Bu şüphelerin soruşturmasının bitirilmesi ve olayın netleştirilmesi, açığa kavuşturulması gerekiyordu. Ama derin ve geniş çaplı bir soruşturma, pek çok bilgi ve belgeye ulaşıldığı kanaatindeyim. İnşallah burada kaldığı yerden devam edecek. Biz yine bunun sonuna kadar parti ve aileler olarak hukukçularımızla birlikte camiamızı bütün fertleriyle takipçisi olacağız."

Destici, Yazıcıoğlu'na ait 4,5 dakikalık bir görüntünün kayıp olduğu iddiasına ilişkin de "Onların hepsi soruşturma dosyasının içerisinde ve bu soruşturma dosyası ile birlikte buraya geldi. Bilirkişiler rapor yazma aşamasında. Onun için çok içeriğine girmek istemiyorum" dedi.