Türker, ülkenin tek adam yönetimine doğru yönlendirilmek istendiğini söyledi. Olası bir operasyonun Türkiye için vahim sonuçlar doğuracağını vurgulayan Destici de “Birilerinin talimatı ile birilerine operasyon yapılmasını anti demokratik buluyoruz. Bundan da herkesin uzak durmasını istiyoruz.” dedi. 

DSP Genel Başkanı Türker, BBP Genel Başkanı Destici ile gündeme dair konularda görüşmek için BBP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Yaklaşık 30 dakikalık görüşmenin ardından ikili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İstanbul, Ankara ve Malatya merkezli özellikle medya mensuplarına yönelik büyük bir operasyon yapılacağı iddialarına değinen Türker, “Özellikle bu görüşmede dünden beri beklenen ve basına yapılacak olan operasyon söyleminin bile demokrasinin nasıl tek adam partisine ve tek adam yönetimine doğru yönlendirilmek istendiğini adeta faşizmi doğuran bir ortamı yaratmak amacıyla bir ortam yaratılmak istendiği bir dönemde bizim sayın Destici ve arkadaşları ile baraj konusunda görüşlerimizin dile getirilmesi gerektiğini paylaştık.” ifadelerini kullandı. 

Operasyon söylentilerini hayretle karşıladıklarını dile getiren Destici ise “Bunları hayretle karşılıyoruz. Eğer bir şey gerçekleşirse hem bu Türkiye için büyük bir utanç hem çok ağır, vahim sonuçlar doğuracak bir adım olarak değerlendiriyoruz ve bunu aklından bile hiç kimsenin geçirmemesini tavsiye ediyoruz. Herkes özgür basın istiyor. Basın ahlak ve ilkelerine uygun olarak hareket eden, davranan, görevini yapan basını hiç kimsenin susturmaması lazım. Susturma gayreti içinde olmaması lazım. Kanunun, hukukun dışına çıkan varsa hukuk bunun gereğini yapar ama bu siyasi iradenin işi değildir. Birilerinin talimatı ile birilerine operasyon yapılmasını anti demokratik buluyoruz. Bundan da herkesin uzak durmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.