Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ile oğlu Furkan Yazıcıoğlu ve Destici, helikopter kazası soruşturmasında hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılan emniyet görevlisi D.Ö'nün yargılandığı duruşmayı izlemek üzere Kahramanmaraş Adliyesine geldi. 

Destici, adliye çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un yürürlüğe girmesi nedeniyle 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bir başka mahkemede görüleceğini öğrendiklerini söyledi. 

Mahkemelerin kapatılmasında dolayı duruşmanın gerçekleşmediğini aktaran Destici, yargı sisteminin yürütmenin emrine girdiğini ileri sürdü. 

Özel yetkili ve sulh ceza mahkemelerinin kaldırıldığını anımsatan Destici, şöyle konuştu:

"Bunların yerine özel yetkilerle donatılacak asliye ceza hakimleri geliyor. Burada 130 klasörlük bir dosya tekamül ettirildi. Bugün bu dosya akamete uğratılmaya uğraşılıyor olabilir. Bu dosyanın üzeri kapatılmaya çalışılıyor olabilir ama Allah büyüktür. Sabırla bu dosyanın peşinde olduk ve yine olacağız. Çünkü sabrımızın bu dosyayı kapatmaya çalışanlara galip geleceğine inancımız tamdır. Çünkü Türkiye'de hala vicdan ve adalet duygusunu yitirmemiş savcı hakim ve yöneticiler olduğuna inanıyoruz."

Dosyanın aydınlatılacağına inandığını vurgulayan Destici, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Gülefer Yazıcıoğlu ise sulh ceza mahkemelerinin kapanmasını öngören yasanın duruşmalarından bir gün önce yürürlüğe girmesini manidar bulduğunu söyledi. 

Haklarını aramaya devam edeceklerini vurgulayan Yazıcıoğlu, "Yüz kerede milyon kerede olsa buraya gelir gideriz, yolları aşındırırız. Geçenlerde bir köşe yazarı, 'aile ve avukatlar kime bağlı kimin etkisinde kalıyor' diye yazmış. Şunu bilsinler ki biz Allah'tan başka hiç kimseye bağlı değiliz, hiç kimsenin de etkisinde değiliz" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından Destici ve Yazıcıoğlu Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kemal Yalçın ile görüştü.