MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde, sosyal medya hesabından videolu bir paylaşımda bulunarak “helalleşme kararı” aldığını açıklayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “İktidarlardan çok şifaya ihtiyacımız var. Geçmişten gelen küskünlük ve öfkeye bağlı kalırsak ülkemiz bu felaketlere mahkum kalacak” ifadesini kullanmıştı…

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ mesajına tepki gösterdi. Bahçeli “Sayın Kılıçdaroğlu şunu bil ki hesaplaşmadan helalleşmemiz asla söz konusu olmayacak” ifadelerini kullandı.

İşte Bahçeli’nin açıklamaları:

* İl il Anadolu’yu geziyoruz, adım adım 2023’e yürüyoruz. Bu yürüyüş ahlaksızlığa karşı namusun yürüyüşüdür. Yalana karşı faziletin yürüyüşüdür.

* Hainlere, eli kanlı teröristlere, yedi düvele, işbirlikçilere karşı onur yürüyüşüdür.

“CUMHUR İTTİFAKI’NDA ÇATLAK PATLAK OLMAZ”

* Cumhur İttifakı’nda çatlak patlak olmaz. Cumhur İttifakı geçmiş ile gelecek arasında köprüdür

* MHP fırsatçılık yapmaz. Hükümete bakan vermemiş olsak da, Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız.

“GEREKİRSE İDAM CEZASI BİLE TARTIŞMAYA AÇILMALIDIR”

* MHP’nin kadınlara reva görülen şiddetin engellenmesi hususunda görüş ve önerileri şunlardır.

* Ailenin korunması konusunda kapsamlı bir ruh sağlığı yasasına ihtiyaç vardır.

*  Parti olarak 26. dönemde TBMM’ye sunmuş olduğumuz ve uzun bir hazırlığın mahsulü olan ruh sağlığı yasa teklifinin bir an evvel yasalaşması istediğimizdir. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır.

* İyi hal indirimi, akli denge sorunu veya bir başka sebeple canilerin ceza indirimlerine imkan tanınmamalıdır.

* Caydırıcı, kalıcı ve kapsayıcı sonuçlar alabilmek için gerekirse idam cezası bile tartışmaya açılmalıdır.

* Medyada kadınlara yönelik cinayetlerin tekrar tekrar gösterilmesine izin verilmemelidir. Ülkemizin şiddet haritası çıkarılmalıdır.

‘HELALLEŞME’ MESAJI

* Sayın Kılıçdaroğlu sana güle güle, uğurlar olsun, madem bir yolculuğa çıkıyorsun, o zaman biletini tek yönlü alman gönülden temennimdir.

* Türkiye'de iktidar değişmiyor, değişmesi için bir ortam veya demokratik bir neden bulunmuyor.

*Korkunç bir enkaz falan da görülmüyor, bilakis ülkemiz yükseliş de sınır ve eşik tanımıyor.

* Ama Kılıçdaroğlu'nun şu ifadesi doğrudur, CHP'nin geçmişte ve günümüzde yarattığı derin yaralar vardır.

* Bizim de söylediğimiz budur. Kılıçdaroğlu'nun bizim çizgimize gelmesi, itirafçı olması bir gelişmedir.

* Fakat kastettiği derin yaraları Aziz Atatürk'ün üzerine yıkmak için fırsat kolluyorsa, zemin hazırlıyorsa bu fırsatçılığının, bu simsarlığının sonuçları ikazen hatırlatırım ki, çok ağır olacaktır.

*Gerçekten de CHP yaradır, yıkımdır, Türkiye düşmanlarının taşeronudur.

*Helalleşmeye gelince, Sayın Kılıçdaroğlu, şunu bil ki, hesaplaşmadan helalleşmemiz asla söz konusu olmayacaktır.

* CHP yönetimi PKK'yla helalleşmiş, terörle mücadeleye hayır demiştir. CHP yönetimi, FETÖ'yle helalleşmiş, 15 Temmuz'a tiyatro, masal, düzmece iftirası atmıştır.

* CHP yönetimi, şehit bacısına küfredenlerle helalleşmiş, alçaklığı provokasyon maskesiyle örtmeye kalkışmıştır.

* CHP yönetimi, HDP'yle helalleşmiş, yüzsüzce ittifak kurmuş, meşru ilan etmiştir.

* CHP yönetimi, YPG ile helalleşmiş, kendi vatanlarını koruyan örgüt olduğunu açıklamıştır.

* CHP yönetimi terörist Demirtaş'la, Soros'çu Kavala'yla helalleşmiş, cezaevinden çıkarılmalarını istemiştir.

* CHP yönetimi sömürgecilerle helalleşmiş, ne işimiz var Libya'da, ne arıyoruz Suriye'de, ne geziyoruz sınır ötesinde diyerek onlara zeytin dalı uzatmıştır.

* Kılıçdaroğlu helal ile haram arasındaki ince çizgiyi silip atmıştır.

* YPG'li terörist Ferhat Abdi Şahin CHP'yi umut verici bulduğundan dolayı mağara deliklerine davet etmiş, ağırlamak istediğini duyurmuştur.

* Ne günlere kaldık? Nelerle sınanıyoruz? Daha neleri yaşayıp göreceğiz?

* Kılıçdaroğlu'nu destekleyen, CHP'yi tebrik eden, İP'i beğenen PKK'lı terörist Duran Kalkan da geçen hafta şunları açıklamış:

“Seçimi beklemeyin. Sokağa çıkalım. Erdoğan yönetimi istifaya zorlanmalı. Bu yönetimi çökertmemiz lazım.

* Muhalefete daha çok destek vermeliyiz. Erdoğan iktidarını indirmeli dıştan destek verilmeli. Hükümeti düşürmek gerekli.”

* Terör örgütü elebaşlarını şımartan, pervasızlaştıran CHP'dir, zilletin diğer ortaklarıdır, bunların yörüngesine girip fırıl fırıl döndükleri HDP'dir. Türkiye'de hainin hukuku değil, milletin hukuku geçerlidir.

* Şerefsizliğin hukuku değil, şeref ve namus güvencesi Türk hukuku egemendir.

* Helalleşme peşinde koşan Sayın Kılıçdaroğlu, haydi PKK'lı hainlere bir şey söyle de görelim.
“Ne sokağı, kimi indiriyorsunuz, dış destek nedir” diyerek höykür de durduğun yeri öğrenelim.

* CHP'nin kumanda odası ele geçirilmiş, yönetimi işgal edilmiştir. Buradan bakınca, PKK'yı HDP'den, HDP'yi CHP'den ayırt etmek imkansız bir hal almıştır.

* Sokağa çıkarak iktidarı indirmek için pusuya yatmayı planlayanlara, Türk milleti hiçbir şart altında izin vermeyecektir.

* Terörist Duran Kalkan'ın CHP'ye nüfuz etmesi, bu partinin Kandil'den yönetilmeye başlaması ilk önce CHP'ye oy veren kardeşlerime kesif bir hakaret, devamında vatana ve millete karşı da affı imkansız bir suçtur.

* İnanıyorum ki, bu Kalkan haininin ineceği günler de çok uzak değildir. Sayın Kılıçdaroğlu, helalleşmeye geçmeden evvel üzerindeki ambargodan, terör yaptırımlarından, Türkiye düşmanlarının çekim alanından kurtulmayı denersen en doğru şeyi yapmış olursun.
HDP, PKK'nın bir yüzüyse, CHP de artık diğer yüzüdür.

EYT, 3600 EK GÖSTERGE VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

* Hiçbir vatandaşımızın hayalleriyle oynamayı aklımızdan geçirmedik. 24 Haziran Seçimlerine giderken hazırlamış olduğumuz Beyannamemizde neyi vaat etmişsek arkasındayız.

* Mesela, “Emeklilikte Yaşa Takılan” kardeşlerimizin sorunu bizim sorunumuzdur.
Sayıları 6,3 milyonu bulan bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi bizim amacımızdır.

* Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak, geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu TBMM'de çözülerek gündemden tamamıyla çıkarılmalıdır.

* Diğer yandan polislerimize, öğretmenlerimize, hemşirelerimize, imamlarımıza, uzman jandarmalarımıza, uzman çavuşlarımıza 3600 ek göstergenin verilmesi maksadıyla hükümete her desteği vereceğiz, her çalışmanın içinde olacağız.

* Biz emeğin ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Asgari ücretle geçinen yaklaşık 8 milyon kardeşimizin enflasyona ezdirilmemesi, insanca yaşayacakları bir ücret seviyesine çıkarılmaları beklentimizdir.

* Asgari ücret tanımı itibariyle, “İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek” ücrettir.

* Şu kış kıyamette insanlarımızın haklı taleplerini karşılamak hepimizin sorumluluğu altındadır.

* Aralık ayının ilk haftası toplanacak olan “Asgari Ücret Tespit Komisyonu”nun enflasyonun üzerinde bir zam belirlemesi, ekonomik zorluklara direnen kardeşlerimizin yüreğine su serpmesi Milliyetçi Hareket Partisi'nin samimi çağrısıdır.