Doğan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ve yönetim kurulu üyeleriyle Afşin'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri ile esnafı ziyaret etti.

Heyet daha sonra, Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç'ı, Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş'ı, Eğitim Bir-Sen Afşin Temsilcisi Kazım Bozkurt'u, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar'ı ziyaret ederek, Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, yaptığı açıklamada, ziyaret ettikleri yerlerde Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan'a oy ve desteklerini istediklerini söyledi.

Afşin'de çok güzel karşılandıklarını ve bunun sandığa yansıyacağına inandıklarını dile getiren Doğan, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminde Afşin'den yüzde 70 civarında oy beklediklerini, ayrıca da devlet içinde paralel yapı oluşmasına da asla müsaade edilemeyeceğini ifade etti.

Derin devletin adı ne olursa olsun böyle bir yapıya asla müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"17 ve 25 Aralık'ta paralel yapı, devleti ele geçirmek için polisi ve yargıyı kullanarak büyük bir hareket başlattılar. Ama sonuçta devletimizin kurumlarının sağduyusu ve başta Sayın Başbakanımızın dik duruşu sayesinde bu operasyonlar geri püskürtülerek paralel yapı hain emellerine ulaşamadı. Geçtiğimiz günlerde bir operasyon gerçekleştirildi ve bazı tutuklamalar yapıldı. Geçtiğimiz günlerde de yine 30'un üzerinde gözaltılar yaşandı. Yasa dışı dinlemeleri ve takipleri yapanlar, devleti ele geçirmek için çalışmalarda bulunanlara operasyonlar yapıldı. Devlet içinde paralel yapı oluşmasına asla müsaade edilemez."

Doğan, devletin kadrosunda çalışan memurların ve amirlerin bir üst makamdan emir almaları ve ona göre hareket etmeleri gerektiğini belirterek, "Kim ki kendi amirinden değil de 'Prensilvanya'dan ve başka odaklardan emir almışsa, Türkiye'ye ihanet etmiştir. Şimdi bu tür olaylara karışanlardan hesap sorulması gerekmektedir ve bu kapsamda da bu operasyonlar yapılmakta" şeklinde konuştu.