Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Metin Doğan, son açıklanan kamuoyu anketlerinin, 17 Aralık sürecinin başarısızlıkla sonuçlandığını gösterdiğini söyledi.

Doğan ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Kervanhan'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Doğan, Kahramanmaraş'a hizmet etmeyi hedef alan insanlardan oluşan yeni bir yönetim kurulu oluşturduklarını belirterek, "Bu isimlerle yaklaşan yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanacağız" dedi.

Kahramanmaraş'ın 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte büyükşehir olacağını anımsatan Doğan, yeni dönemde en öncelikli projelerinden birinin merkez ve ilçeleri bütünleştirmek olacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç'un da bu konu üzerinde önemle durduğunu dile getiren Doğan, şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş ilk defa büyükşehir oldu ve biz yüksek bir oy oranıyla hem büyükşehir hem de 11 ilçeyi kazanmak istiyoruz. Kahramanmaraş yıllarca büyükşehir olamamanın sıkıntılarını yaşadı. Belediye başkanlarımız ellerinden geldiği kadar hizmet etmeye çalışsalar da imkanların yetersiz olması nedeniyle bir çok hizmetlerde aksamalar meydana geldi. Ama inşallah Kahramanmaraş için Milat olan bu büyükşehir olayıyla birlikte şehrimizin çehresi değişecek ve çok kısa süre içerisinde büyük hizmetlerin oluşmasına vesile olacaktır. Malumunuz şehrin en önemli sorunlarından bir tanesi fiziksel yakınlığın olmaması. Büyükşehir belediye başkan adayımız da en önemli sorunlardan birinin bu olduğunu söylüyor. İnşallah yapılacak devasa projelerle öncelikle Maraş'ın ilçelerle fiziksel yakınlığı tesis edilecek ve Kahramanmaraş'ın kendi içerisindeki ticari hareketliliği artacaktır."

17 Aralık süreci ve 30 Mart seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Doğan, geçmiş Türkiye özlemi duyanların, halen iş başında olduğunu söyledi. Doğan, "Küresel sermaye ile 'neoconlar'la, Yahudi lobisiyle kol kola girenler ve onların Türkiye'deki oyuncağı olanlar bu ülkeyi bu hale getirdi. Önce Gezi olaylarıyla büyük bir kalkışmayı denediler ama bu hareketler halkın sağduyusunda boğuldu. Daha sonra da 17 Aralık süreciyle birlikte Türk insanının kafasında yolsuzluk algısı oluşturmak suretiyle yargı mühendisliği yaparak siyaseti tanzim etmek istediler. 17 Aralık'tan bu zamana yaşanan süreç tamamen suni, hiçbir şekilde hırsızı, yolsuzu yakalamaya yönelik değil, milletin iradesini 30 Mart'ta etkilemeye yönelik bir algı operasyonudur. Biz bu nedenle teşkilatlar olarak bunun farkında ve bilincinde olarak Gece Gündüz sürekli adaylarımızla Türkiye'nin başına örülmek istenen çorapları, kumpasları insanlarımıza anlatıyoruz" diye konuştu.

İnsanların gerçeklerin farkında olduğunu dile getiren Doğan, son açıklanan kamuoyu anketlerinin de operasyonların başarısızlıkla sonuçlandığını gösterdiğini belirtti. Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama şunu gördük. Halkımız eskisi gibi değil. Son 10 yıldaki ekonomik ve demokratik gelişmeler halkımızın da tamamen dimağlarını aşmış ve basında çeşitlilik olduğu için halkımız doğruyu ve yanlışı ayırmayı çok iyi bilmektedir. Zaten Türk insanı ariftir. Hiç okumamış olanlar bile derin bir kültür ve tecrübe birikimi vardır. Adeta bir mihenk taşı gibidir bizim insanımız. O doğruyu ve yanlışı görür. Biz halkın arasında dolaştığımızda, çeşitli ev toplantılarında insanlarımızla buluştuğumuzda, bu oynanan küresel oyunların millet iradesine hiçbir etkisinin olamayacağını gördük. Zaten dün ve önceki gün yayınlanan anketler de bu algı operasyonunun hüsranla sonuçlandığını, başarısızlıkla sonuçlandığını göstermektedir. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş'ta biz yüzde 70'lerin üzerinde bir oy oranıyla hem büyükşehri kazanacağız hem de 11 tane ilçe belediyemizi kazanacağız."

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek ve çok sayıda teşkilat mensubunun katıldığı toplantı, yeni yönetim kurulu üyelerinin kendilerini tanıtmasıyla son buldu.